SENANG CARI

28 February 2011

PINJAM NABILA????OH NO!!!!

salam sejahtera.

hari ni ramai betul pelawat kat sekolah nabila.pagi2 tadi nursing students.siap temu ramah parents lagi.tapi biasalah..budak2 ni tanya soalan tak relevant.tak tau plk depa semester ke berapa.tanya personal details ja..langsung tak sentuh ttg condition pelajar PDK.biarlah depa.by 9.30 am saya dah gerak balik..nak masuk kerja plk.

masa ambik nabila cikgu dia bgtau lepas nursing student tu, geng orthopedic (tulang) plk dtg visit.suka sunguh depa main dgn budak2 kat situ.siap bgtau cikgu nabila, depa nak mai lagi...nak main dgn nabila.dah tu minta pulak nak pinjam nabila.nak bawak balik sehari...haha...no way....kawan abah nak pinjam pun tak dapat.ni kan plk org lain.
nabila tak dak sunyilah kami...she's our everything.

in the shades of love.....


p/s:  boleh ke nak pinjam2 anak?

CUCI MATA DUA KALI

salam sejahtera...
entry tertunda.
masih ingat posting INI?
pertama kali dapat tiket free dari NUFFNANG memang excitedlah kan.

so Sabtu 26.2.2011 jam 1 tgh hari saya & SU bergerak ke Penang.plannya nak keluar lebih awal tapi tersangkut kat PO bayar saman traffic.jalan kat Penang as expected,jem....tapi taklah teruk sgt.
1st AVENUE ni taklah jauh pun dgn jambatan.kalau naik feri lagi dekat.bangunannya sebelah KOMTAR.
1st Avenue adalah bangunan yg rendah kat depan KOMTAR tu.
cantik tempat ni.rasanya sehari lepak pun tak terasa.
will definitely come again (& with the kids).

kami sampai around 2.15pm.parking kat level 6 betul2 depan pintu masuk....terus naik tingkat 8 ambil tiket.dah ramai yg berbaris.majority chinese.ada a few Malays.tapi mmg tak sempat sembang.
berbaris ambik tiket free...
jauh betoi SU ambik gambar..saya kat mana ntah.

kami rushing utk solat zohor & rushing ke entrance utk sesuatu yg menarik perhatian saya & SU especially.
this is what we were rushing for...

sebelum ke parking dah nampak deretan kereta2 lawa ni kat depan bangunan 1st Avenue.
media pun ada...HOT FM,FLY FM & lg satu terlupa plk nama sb tak berapa familiar.
depa konvoi utk promosi DRIVE ANGRY.
tapi takdak plk kereta yg macam dlm cerita tu.


snap2....here & there...rushing balik ke 8th floor.dah masuk cinema baru perasan tak beli food.then I had to went out again to buy something..mmg kelaparan tahap gaban dah pun.tapi beli popcorn & mineral water ja.
the show started at around 3.40 pm....
(story about the show in next entry).
mmg bestla cerita ni...action packed.

habis movie pi kat tepi bangunan snap gambar lg...cantik sgt view kat sini...mesti kena ambik gambar (macamla penang tu jauh sgt..heh).

kemudian bergegas nak balik sebab mlm SU ada meeting dgn member club kat tanah besar.dengan perut yg berkeroncong lagi...dari pagi tak kena nasi.mana tahan.
tapi bila turun bawah nampak all these cars nak start konvoy...mmmm...takkan nak biar ja kot.terus SU park kat tepi jalan & join the crowds.tunggu sampai semua kereta2 lawa tu gerak then SU try follow..tapi depa ikut jalan lain...kami terpaksalah balik ikut jalan yg sepatutnya.
drive elok2 noooo.
dont get angry.
geng baju merah Malaysia
jenuhla nak adjust kereta tu...almaklum kereta semua comey2.
tapi yg ni lagilah...
kereta comey...tuan kereta lagi comey.
cepat ja SU nampak.sempat plk dia posing utk SU.
she drives ALONE...

tak tau plk ada kereta2 ni semua...if not for sure dah bawa along sekali.....dia minat giler kat benda2 gini.bg kamera sebijik,biar dia dok kat situ sehari pun takpa.
p/s....dapat tengok pun jadilah kannn...

DAH ADA...

SALAM SEJAHTERA

SUDAH ADA YANG DAPAT TANGKAP NOMBOR
22222

PENANGKAP TEPAT ITU ADALAH

TAHNIAH!!!

kak tie...
sila check e mel

terimakasih kepada semua yg berusaha. 
nanti saya bgtau hadiahnya.
nak hantar & ambik anak sekolah sat....
SU takdak...letihla umie meronda jadi drebar bas sekolah.

LIGAN NOMBOR

sticky post.
new post..tengok bawah lagi
print screen 22222
emel kepada saya (gambar seperti di bawah)
dapat hadiah....!!!!!!!

emel saya

27 February 2011

TAK MAKAN SAMAN

salam sejahtera.
sapa yang tak setel lg saman PDRM?
sila setelkan by tomorrow.
nanti kena black list....(tak taulah gomen nak buat ke tak...ada yg kata gempaq ja ni).
tapi kalau betoi2 buat kan ka naya...setel ja sementara ada less 50%.

saya punya dah less 50% pun ada ribu gak...huhuhu...abis duit kumpul hari2 pi bagi kat depa.
yesterday pi bayar kat post office ja..tak rajin nak line up kat balai.hari sabtu PO tak sesak sgt.ingatkan sat ja lah...rupanya sejam jugak kat situ.
puncanya org yg kat depan ada 38 saman....aiyaaaa!!!!!....jenuh printer tu nak print slip payment satu2.
tapi kata kerani kat kaunter tu awal pagi ada sorang lagi best...60 saman....fuhhhh!!!!...lupa nak tanya berapa dia bayar.tapi kalau semua speed trap...rm150 x 60 = RM9000!!!!!......boleh bayaq down payment banglo sebijik.

pasai apa depa kalut sangat kutip duit saman tu???
anda tahu jawapannya?

p/s:.....orang yg drive 60km/hr kat highway pun patut kena saman jugak...mengganggu kelancaran lalu lintas.

BUSY

salam sejahtera..
fuh!!!!.....penatnya.
hari yg padat sejak semalam.
salah satu event semalam ialah NUFFNANG PREMIERE SCREEN "DRIVE ANGRY"
full story dalam next entry..
still got things to do....

25 February 2011

HIDUP BIAR BERWAWASAN

as salam...
baru ja sembang dgn sorang suami customer.muka muda lela lg...umur early 20's.
saja tanya kerja apa..katanya mekanik motor.kereta pun buat gak.ada workshop sendiri.
pot pet pot pet....rupanya dia dah lama kerja.ceritanya start dari form 3.balik sekolah pi buka bengkel plk.sendiri punya plk tu...bertahan sampai la ni cuma ubah tempat ja.

respect org2 muda macam ni...ada wawasan.suka sungguh tgk kalau tgk budak2 sekolah pi buat kerja part time drp dok melepak tak tentu pasal.
macam dia ni...dapat wife pun cantik ayu ja...
lawa gambar dr google ni...

***along cemana yek???

KISAHNYA......

as salam..
sarapan apa pagi ni?

saya makan roti benggali cicah dengan kuah gulai..
lama tak makan mcm ni...sedap sgt.
malam td SU beli roti benggali (kat kedai roti yg simple saja)..satu buku ada 4 ketoi...panas2 lagi...tetiba teringat nak cicah gulai.
so pagi ni terjah kedai roti canai nak beli kuah saja....tapi tokey kata.."ambik ja lahhh"...
alhamdulillah...benda free sedapnya berganda.
roti ori....makan gitu saja pun sedap
kuah gulai yg emmmmm.....sedap!!!!
sarapan saya pukul 11 pagi...pagi lagi kan?

nabila dah makan semula.alhamdulillah.
semalam makan nasi licin sepinggan kat rumah pengasuh.masa ambik malam tadi dia dah lena.terus ja bawa keluar sb SU nak ambik baju...tp tak siap pun.
lepas tu singgah kat kedai roti.SU beli roti benggali,kerepek & bun 2 biji.nabila sedap ja lena kat riba saya.tapi bila dengar bunyi plastik roti (saya nak buka utk abahnya) terus bangun...nak makan....siap marah2 bila abah start dulu...hehehe...diet dah abissss.......

24 February 2011

NABILA ON DIET

as salam..
budak kecik ni tak sekolah hari ni...cuti.
selasa dgn rabu dia start kurang makan..apasal ntah.diet kot sebab org dok kata dia gemuk.
kat sekolah pun cikgu kata macam tak dak selera.selasa tak makan langsung.rabu makan sikit ja.kat rumah pengasuh pun refused nasi.kata pengasuh dia bila disuruh makan siap nangis2 macam kena marah plk.
hari selasa tu bg ubat cacing...baru terperasan dah lama tak bg.setahun dah kot.tu pun pengasuh dia yg ingatkan sb dia loya2...(ker loya nak dapat adik???hehe)...hmmm..cepatnya masa berjalan.

hari ni kat rumah pengasuh juga...takdak report lagi.hopefully dah start makan semula.tak taulah kot dah boring nasi nak makan western2 plk....hohoho....esok kita ajak abah makan kat luaq nooo.....
tapi dia tak makan pun tahap aktif tu sama ja...susu pun tibai sakan.malam tadi nak tidur sebotol setengah...

tengah sedap lena pg tadi...
mentang2 tak sekolah pukul 9 lebih baru bangun.

TUNAS HARAPAN

as salam..
ingatkan dah nak kong.tapi sebab still hijau saya keep on jaga.
3 hari lepas nampak tunas baru.....
seronoknya!!!!
nampak tunas yg comel tu??

saya tak pernah tanam orked yg jenis dalam pasu ni.
dulu2 tanam yg kat tanah tu ja....boring tgk sb lambat berbunga tapi bila berbunga mmg cantik.
bila pindah rumah dgn orked2 tu sekali kena tinggal.
orked ni saya beli masa pi Hadyai tahun lepas.masa beli ada banyak batang dia..tapi la ni tinggal dua tu ja.

moga panjang umur pokok berdua ni.
saya beli 3 jenis...lagi dua tu still hijau tapi tak nampak tunas pun lagi...harap2 hidup jugaklah.
org tanam orked letak arang dgn batu bata ja..tapi saya tambah tanah sikit...rimas tgk kering semacam.dah tu tak gantung pun.guna pasu plastik....uhhh...semua tak ikut syarat.harap2 dia tetap setia berjuang utk hidup..

orked jiran yg ditanam kat tanah...macam saya punya dulu.
tengoklah...mencanak tinggi....bunganya elek...
pernah nampak dia berbunga sekali tahun lepas..cantik jugak.tapi sekali tu sajalah.
jiran saya ni ada banyak pokok bunga lawa2.bunga kertas kawen pun banyak.semua buat sendiri.

p/s:ada senior saya pakar orked bgtau kadang2 orked yg org jual tu jenis tak berbunga....macam mana nak tau?kena baca buku dia dulu...hehehe...buku tu pun tak beli lagi.ada kat MPH BOOKSTORE.
harap2 yg saya beli ni jenis berbunga.....

23 February 2011

PAGI-PAGI DAH SAYU

as salam.
kisah pagi tadi.
saya tengah geledah peti ais cari jem utk SU.
nabila dlm biliknya.
baru lepas mandi.sedang dipakaikan pampers oleh kakaknya.dari katil tu mmg boleh nampak terus ke peti ais.
saya dengar suara nabila....."mie!!!....mie!!!".....banyak kali jugak.
tapi malas nak toleh sebab dia suka panggil2 macam tu.
tetiba dengar suara dia nangis....macam sedih ja bunyi tangisan tu.
terus tanya nurul apasal nabila nangis.
"dia panggil umie...umie tak beralih (toleh)"..
alahai....siannya...
awat la syahdu plk pagi ni....selalu tak kisah pun..

pi peluk2 sikit..tanya sapa buat.kakak buat ka?
terus ja angguk2..
saya tgk nurul..
"aih...adik tak buat pun"...haha...suspen kakak dia.

sib baik pi sekolah elok ja....takdak moody2.

muka sedih...huhuhu..
masa ni umur 2 tahun

22 February 2011

HILANG INGATAN

as salam.
lunch break tadi pergi ke pejabat buruh.dipanggil mengadap selepas beberapa tahun berselang.mmg malas sgt nak keluar sb panas terik.tapi dah urusan gomen kena pi jglah.jalan jem tp sikit ja...takla masuk kategori jem kalau banding dgn KL.
dah lama tak lalu kot situ.dgn konfidennya ke pintu bangunan...sekali...cheh!!!depa dah ubah...pintu dah buat yg baru kat tempat yg dulunya bhg belakang...berpusing satu bangunan jadinya.sib baik bangunan kecik.
dah masuk...tulis nama kat buku pelawat..kena tunggu sat sb officer yg nak jumpa tu ada kerja.dlm 10 minit gitu dia turun.
sapa2..hai2...
dengar dia cakap something tp ingatkan dia cakap dgn org lain.
dah duduk depan dia baru dia cakap sekali lagi..
"patutnya esok...nasib baik saya ada"..
I was like...????...
terus tgk kat surat yg depa hantar....
cheh!!!...23.2.2011 jam 2.30 ptg...esok la...hari ni baru 22...
ish...cemana boleh confident teramat yg hari ni kena pi jumpa....
"takpalah..dah mai.kita buat hari ni ja"....kata officer tu senyum2...
dahla salah tarikh..dokumen tak complete plk tu...maklumlah..kerja sendiri.hak milik sendiri.buat sesuka hati jelah.sib baik officer tu ok..gelak2 ja.
"takpa..nanti dr bagi kat saya.tak sempat nak mai,pos pun boleh".
"takpa puan..nanti saya mai hantaq...dekat ja pun.."...dalam hati sajalah.

terus salam2..said thank you & balik..



dalam kereta baru teringat..
alamak...buku daftar pelawat td tu lupa plk nak sign keluar...ish....biarlah.

p/s:signs of aging kah ini????jgnlah jadi nyanyuk...sian SU nak kena jaga..tu pun kalau dia nak jaga..hehe

KEHILANGAN YANG DIRASAI

as salam..
hari ni 22 hb februari....ulangtahun negara kehilangan penghibur paling disenangi masyarakat...Allahyarham Sudirman Hj Arsyad.pergi dalam usia muda ketika namanya disanjung membuatkan dirinya sentiasa muda diingatan kita yg berada di zaman kegemilangan arwah.

masa tu siapa yg tidak kenal Sudir?semua peringkat umur...semua golongan masyarakat mengenali dirinya.dengan penampilan sederhana...sentiasa berjenaka & kadangkala serius memberikan pandangan.persembahan pentasnya tak pernah mengecewakan.
masih ingat lagi kepadatan manusia memenuhi tapak konsert percuma arwah di Jalan Chow Kit.walau sekadar melihat di TV,kemeriahan tetap terasa.

banyak lagu nyanyiannya yg sedap didengar walaupun majoriti bertemakan patriotik & kekeluargaan.amat kurang lagu arwah yg bertemakan cinta seperti lagu2 zaman sekarang.
saya suka menonton setiap persembahannya di TV...samada solo ataupun berpasangan dgn artis lain.
antara pasangan duet yang paling serasi di pentas ialah Noor Kumalasari...sangat seronok tengok keletah mereka berdua.

arwah juga sering muncul dengan Anita Sarawak.

tapi kalau menyanyi dgn Datuk Sharifah Aini saya melihat hubungan mereka seperti adik & kakak.begitu juga bila arwah muncul bersama arwah Yusni Jaafar.tapi video klip 'basikal tua' bersama arwah Yusni memang mencuit hati.
sayu bila teringat kisah hidup arwah dipenghujung usianya.

bila agaknya akan muncul lagi penghibur seperti beliau???

AL FATIHAH BUAT ARWAH SUDIRMAN HJ ARSYAD & YUSNI JAAFAR.


jadikan kata2 arwah dalam klip ini sebagai ingatan....

21 February 2011

DIA TERKENA LAGI

as salam..
pernah kenakan anak2 tak?
sekali sekala pekena depa seronok tau...saya banyak kali jugakla buat kat anak2 esp along sebab dia suka buat hal.terbaru was last week.tapi apa2 yg saya buat pun mmg komplot dgn abah dia.

beberapa minggu sebelum tu dua2 beradik tu ada bgtau yg depa masuk kelab badminton.saya mmg galakkan along masuk sb dia pandai main.so minggu lepas hari Ahad balik dari sekolah nurul bgtau kena beli reket sebab esoknya nak guna.plan malam tu nak keluar belilah.

malam tu sebelum saya balik kerja ,suruh SU pi ambik nabila kat rumah pengasuh.so senang sb lepas saya habis kerja terus ja keluar.masa SU nak keluar tu katanya along takdak kat rumah.saya mmg geram kalau jenis malam2 dok kat luar rumah ni.kata kat SU biarlah dia.just bawa nurul pi ambik nabila.masa tu dah dekat sgt time saya nak balik.masa SU ke rumah pengasuh, saya tunggu kat luar klinik.ada kedai makan kat sebelah.lepak ja kat situ.sekali nampak along berjalan balik.dia nampak saya tapi takut nak tegur.dah tau dia buat salah.kalut ja nak balik rumah.then SU sampai.nurul nak p cari along kat kedai game line ofis saya ni tp saya tak bagi sb tau dia dah balik.kami keluar terus.tinggal ja dia kat rumah.
kisahnya... dia pi pasar malam.balik tu terus menyinggah kat kedai game.

kami ke Tesco ja..beli 2 reket...sorang satu.tau dah bebudak ni payah nak share.pusing2 dalam tesco beli barang2 lain pastu pi ATM..balik rumah around pk 11.

otw balik tu tetiba dapat idea nak kenakan along ni.bgtau SU..dia pun ok ja.nurul join sekali.kisahnya..kami simpan reket dia dalam bonet kereta.biar dia ingat kami tak beli utk dia.
sampai rumah dia dok tersengih2 kat belakang kereta lagi satu..takleh masuk rumah sb takdak kunci.panjat pagar tunggu kat porch ja lah.
dia nampakla reket baru nurul...siap belek2 lagi.tapi tak berani tanya mana dia punya.kalau tanya mesti dia kena bebel sb merayap malam2.

along perlu guna reket tu hari khamis.so rabu malam dia sound2 kat nurul nak pinjam.bertuahla adik dia nak bagi.siap cakap.."kalau rosak hang nak ganti ka?"....(mmg depa cakap hang,aku ja).dua tiga kali bodek nurul tak bg jugak....last2 merajuk.masuk tidoq gitu ja.
pg khamis saya nak kejut nurul,tengok2 pintu bilik berkunci...biasanya tak berkunci pun.tanya dia apasal kunci pintu.kata nurul berbisik.."tu...along nak masuk pinjam reket adik".

along dah siap2 nak pi sekolah.tapi satulah budak2 ni...walau takdak benda yg cikgu suruh bawa depa tak pernah pula nak mengelat ke sekolah.sebabnya kalau cikgu komplen depa report ja kat abah..nanti abah sound cikgu tu balik.tapi benda2 mcm tu jarang sgtla nak jadi.mmg we will try to get what they need unless benda2 tu tak penting sgt.

masa dah siap pakai2 kasut semua abahnya bawa keluar reket dari bonet kereta..
"nah along"...kata abahnya...
apa lagi...sengeh2 suka la dia...
abah pun nyakat tambah..."along...along...tengok sikit muka...ececeh..."
pagi tu along pi sekolah dgn senang hati..atas motor pun dok sengih2 gamaknya.
balik sekolah lagi senang hati sebab dia menang tiga2 set game badminton tu.
menghampiri 13 tahun 5 bulan.....tapi muka budak lagi.

along ni malu2 sikit.semua nak kena push.so far tak nampak lg ketrampilan dalam apa2 bidang kat sekolah.tapi kami mmg tau dia pandai main badminton.tambah plk dia left handed.tu yg nak push dia.last year tak menjadi sebab baru form 1...lagilah dia diam.tahun ni ada nurul kat sekolah yg sama.nurul ni jenis peramah.takdaknya nak malu @ takut.poyo ja dia pi tanya cikgu apa2 yg dia nak tau.tadi masa nak pi sekolah dia dah bgtau dia nak jumpa cikgu.nak tanya apasal dalam jadual exam takdak paper sivik (minggu ni ada ujian awal tahun).saya percaya mmg dia akan pi tanya..apa2 games @ persatuan @ aktiviti nurullah yg akan bg info.

bila dapat pekena anak2,rasa marah kat depa boleh hilang gitu ja..
tak caya try sendiri..

utk along...ni idea umie dgn sokongan abah....

PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI

as salam.
pokok pisang kat belakang rumah my sis kat kampung.
dah kena cantas tapi keluar sulur baru & terus berbuah.
sekarang sedang membesar dgn jayanya.

perasan tak batang dia yg dah tak sihat.

yg ni bunga apa ntah...meliar kat tepi rumah...pokok hutan kot tapi cantik.

20 February 2011

MAKAN BERSUAP

as salam.
baru balik dari PDK.jumpa cikgu nabila.ada perjumpaan waris utk bincang perkembangan anak.report dari cikgu...semuanya ok kecuali bab makan.nabila ikut mood.tapi kebanyakan masa tak mau suap makanan sendiri..nak cikgu suapkan....oooo....oooo....macam tu ka?kata cikgunya kalau sebelum makan bg main masak2 dia oklah.lepas main terus ja makan sendiri.tapi kalau lepas main benda lain dia malas nak suap.

kenapa?pada sayalah...nabila mungkin nampak makan tu pun macam sejenis permainan jg.so daripada main masak2 & terus ke aktiviti makan ada kesinambungannya.
tapi bila main permainan lain kemudian beralih kepada aktiviti makan..dah takdak continuation.moodnya dah lari ke lain.kebetulan budak ni sgt cepat berubah moodnya tapi kalau pandai bodek she'll be very good.cikgu2 dia pun dah faham bab bodek2 & puji2 ni.depa pun guna cara yg sama.

tapi dalam masa dua bulan ni kata cikgunya ada perbezaan @ perkembangan yg positive berbanding dulu.ada jugak masanya dia boleh makan sendiri.infact masa ambik dia tengah hari tadi dia tgh makan nasi (2nd round)...elok ja suap sendiri.tinggil sikit ja lg dlm pinggan.nampak ja saya masuk terus hulur pinggan.takmo suap dah.nak saya suapkan.sambung sajalah..tinggal 3 mulut ja lg.

puncanya nabila tak mau suap sendiri?
1...ikut angin dia.kena angin tak rajin,botol susu pun takmo pegang...
2...di rumah kebanyakan masa makan bersuap sb tak larat nak tunggu dia makan sendiri...lambat.kita ni kan kerja.lgpun tak larat nak mengemas.dia ni kalau ada tumpah sikit, dia ubah tempat..satg tumpah sebiji dua nasi,ubah lagi...letih ooo..
3...di rumah pengasuh wajib bersuap sebab pengasuhnya tak suka sepah2 & comot2.
4...nabila tak suka ada benda melekat kat tangan dia...yg ni lupa nak bgtau cikgu dia tadi.memang dia give up kalau pegang kuih yg melekat2 kat tangan.basah pun tak mau.terlekat nasi sebiji pun kecoh.bila rasa ada benda kat tgn ja terus lap kat baju...umie tak laratla nak tgk baju comot2 ni...baik umie suapkan...hehe.training fail!!!

maka...mulai hari ni kena lebih bersabar melihat budak comel ni jadi comot.kena bagi dia makan sendiri....mampukah kami???mesti boleh...utk kebaikan nabila jg.tapi kat rumah pengasuh confirm bersuap jugak....I don't mind.

sapa boleh bersila macam baby???sila angkat tangan.

THANX NUFFNANG

as salam...
baru check e mel....
happy nih!!!
sebab dapat ni
thanx nuffnang..

kenapa saya suka sgt???
sebab premiere screening ni selalunya kat KL ja.
so bila ada kat Penang semestinya nak join.

p/s:dah lama tak tengok wayang berdua2an..

MUDA LAGI WEH!!!

as salam..
yesterday balik kampung.pi makan kenduri dgn my sisters.duduk semeja dgn org2 kg yg lain...saya mmg tak kenal sapa pun.al maklum..keluar dari kampung sejak form 1.
dah habis makan barulah kakak saya nak introduce saya kat org yg dok sebelah saya..

my sis :     "kak...ni adik saya"
kakak tu : "ooo...sekolah lagi ka?"

........hahahaha......
do I look that young????

when I was 10..
arwah bapa saja2 bawa pi tangkap gambar kat kedai.

18 February 2011

HOME ALONE

as salam..
tetiba ja dah petang..baru perasan hari ni tak buat entry lg kat blog ni.esok dah sabtu...tentu2 tak buka blog.kalau ada entry hari sabtu, tu semua adalah sceduled entry.
sabtu saya bercuti dari kerja tapi tak berehat sgt pun.ada ja benda nak kena buat.

esok nak balik kampung jumpa my sisters.
budak2 berdua tu sekolah.ada sambutan Maulidur Rasul.maka saya balik sorang sajalah.tinggalkan bambam kat abahnya...muka abah macam tak seronok ja...hehehe...dia punya 'ok' pun pelik ja bunyinya.
alah...sat ja pun...pukul 1 kakak & abangnya balik...abah dah boleh relax.

tapi kan...budak kecik ni kalau duduk dgn abahnya behave ja dia.boleh main sorang2.abah boleh buat kerja dgn aman.cuba kalau duduk dgn umie ja...tak larat nak melayan...sikit2..."mie!!!".....sat2 lagi..."mie!!!"....letih dengaq...umie mmg tak leh buat apa...kena mengadap dia ja.
tapi bila dia buat lawak seronok plk tengok...makin banyak aksi lawak budak ni sekarang.untuk kami jelah..kalau ada org lain dia malu2 gatai.

umur setahun lebih.
masa kecik takmo dgn abah..
asal abah ambik ja mesti meleleh air mata.sian abah.
la ni pantang abah landing...mesti nak panjat badan abah.


p/s:jumpa point geletek yg baru kat badan bambam...seronok bila dengar dia gelak mengekek.