SENANG CARI

28 February 2011

CUCI MATA DUA KALI

salam sejahtera...
entry tertunda.
masih ingat posting INI?
pertama kali dapat tiket free dari NUFFNANG memang excitedlah kan.

so Sabtu 26.2.2011 jam 1 tgh hari saya & SU bergerak ke Penang.plannya nak keluar lebih awal tapi tersangkut kat PO bayar saman traffic.jalan kat Penang as expected,jem....tapi taklah teruk sgt.
1st AVENUE ni taklah jauh pun dgn jambatan.kalau naik feri lagi dekat.bangunannya sebelah KOMTAR.
1st Avenue adalah bangunan yg rendah kat depan KOMTAR tu.
cantik tempat ni.rasanya sehari lepak pun tak terasa.
will definitely come again (& with the kids).

kami sampai around 2.15pm.parking kat level 6 betul2 depan pintu masuk....terus naik tingkat 8 ambil tiket.dah ramai yg berbaris.majority chinese.ada a few Malays.tapi mmg tak sempat sembang.
berbaris ambik tiket free...
jauh betoi SU ambik gambar..saya kat mana ntah.

kami rushing utk solat zohor & rushing ke entrance utk sesuatu yg menarik perhatian saya & SU especially.
this is what we were rushing for...

sebelum ke parking dah nampak deretan kereta2 lawa ni kat depan bangunan 1st Avenue.
media pun ada...HOT FM,FLY FM & lg satu terlupa plk nama sb tak berapa familiar.
depa konvoi utk promosi DRIVE ANGRY.
tapi takdak plk kereta yg macam dlm cerita tu.


snap2....here & there...rushing balik ke 8th floor.dah masuk cinema baru perasan tak beli food.then I had to went out again to buy something..mmg kelaparan tahap gaban dah pun.tapi beli popcorn & mineral water ja.
the show started at around 3.40 pm....
(story about the show in next entry).
mmg bestla cerita ni...action packed.

habis movie pi kat tepi bangunan snap gambar lg...cantik sgt view kat sini...mesti kena ambik gambar (macamla penang tu jauh sgt..heh).

kemudian bergegas nak balik sebab mlm SU ada meeting dgn member club kat tanah besar.dengan perut yg berkeroncong lagi...dari pagi tak kena nasi.mana tahan.
tapi bila turun bawah nampak all these cars nak start konvoy...mmmm...takkan nak biar ja kot.terus SU park kat tepi jalan & join the crowds.tunggu sampai semua kereta2 lawa tu gerak then SU try follow..tapi depa ikut jalan lain...kami terpaksalah balik ikut jalan yg sepatutnya.
drive elok2 noooo.
dont get angry.
geng baju merah Malaysia
jenuhla nak adjust kereta tu...almaklum kereta semua comey2.
tapi yg ni lagilah...
kereta comey...tuan kereta lagi comey.
cepat ja SU nampak.sempat plk dia posing utk SU.
she drives ALONE...

tak tau plk ada kereta2 ni semua...if not for sure dah bawa along sekali.....dia minat giler kat benda2 gini.bg kamera sebijik,biar dia dok kat situ sehari pun takpa.
p/s....dapat tengok pun jadilah kannn...

No comments: