SENANG CARI

24 February 2011

NABILA ON DIET

as salam..
budak kecik ni tak sekolah hari ni...cuti.
selasa dgn rabu dia start kurang makan..apasal ntah.diet kot sebab org dok kata dia gemuk.
kat sekolah pun cikgu kata macam tak dak selera.selasa tak makan langsung.rabu makan sikit ja.kat rumah pengasuh pun refused nasi.kata pengasuh dia bila disuruh makan siap nangis2 macam kena marah plk.
hari selasa tu bg ubat cacing...baru terperasan dah lama tak bg.setahun dah kot.tu pun pengasuh dia yg ingatkan sb dia loya2...(ker loya nak dapat adik???hehe)...hmmm..cepatnya masa berjalan.

hari ni kat rumah pengasuh juga...takdak report lagi.hopefully dah start makan semula.tak taulah kot dah boring nasi nak makan western2 plk....hohoho....esok kita ajak abah makan kat luaq nooo.....
tapi dia tak makan pun tahap aktif tu sama ja...susu pun tibai sakan.malam tadi nak tidur sebotol setengah...

tengah sedap lena pg tadi...
mentang2 tak sekolah pukul 9 lebih baru bangun.

7 comments:

NB KARA said...

ha ha nabila tidur bukan main lagi..budak-budak sekarang ini ieda, terlampau sensitif dengan berat badan. Tak macamkita dulu2 mana kisah pun..
Si teta pun macam tu pantang cakap gemuk, mulalah itu tak mahu makan, ini tak mahu makan..

A.I said...

tgh nk ringankan badan le tu... ;)

Anamarza said...

biasa kot budak2 camtu, ade masa dia langsung tak nak makan...

Coretan Terkini: Cerita pasal Facebook lagi!!!

Daddy Ziyyad said...

akak dah buat upt lom? :P

Yasmin Nabilah.. said...

hehe..hurm..Nabila nak slim..kang takde pakwe nak ngorat..kan Nabila?

kakyong said...

pandai pulak nabila nak diet... tp bila anak2 tak mau makan ni, riso jugak...

ieda said...

kak yati..
yg peliknya...nabila ni,dia faham ke gemuk tu apa?

AI..
sb umie selalu cakap 'tak larat nak dokong dah...baby berat'.

anamarza..
risau gak kot2 sakit perut ka...sb dia ni mmg hantu makan.

DZ..
hahaha...tak delay lg pun..

ina..
takpa..nabila yg ngorat pakwe..hehe

kakyong..
betoi...takut dia sakit sb dia tak pandai cakap lg.