SENANG CARI

25 February 2011

HIDUP BIAR BERWAWASAN

as salam...
baru ja sembang dgn sorang suami customer.muka muda lela lg...umur early 20's.
saja tanya kerja apa..katanya mekanik motor.kereta pun buat gak.ada workshop sendiri.
pot pet pot pet....rupanya dia dah lama kerja.ceritanya start dari form 3.balik sekolah pi buka bengkel plk.sendiri punya plk tu...bertahan sampai la ni cuma ubah tempat ja.

respect org2 muda macam ni...ada wawasan.suka sungguh tgk kalau tgk budak2 sekolah pi buat kerja part time drp dok melepak tak tentu pasal.
macam dia ni...dapat wife pun cantik ayu ja...
lawa gambar dr google ni...

***along cemana yek???

8 comments:

=sz= said...

saya setuju kakdoc!

sedih betul tgk budak2 (orang tua pun ada) dok ke hulu ke hilir takde hala tuju ni...huhuhu

h4ni3 said...

bagus kan..
sekarang ni kalau budak2 taknak belajar sangat kat skolah tu, patutnya pi hantar depa belajar kemahiran ja
jimat masa pun ya.. tak payah suruh depa buat benda yg depa tak minat

ieda said...

sz..
yelah..org tua pun ramai yg jobless.

h4ni3..
masalahnya semua nak kena tunngu after pmr.
harap k'jaan cepat2lah buat sekolah vokasional @ teknik utk form 1.

Ati Masrif said...

as salam eida,

terkezzutt ati tadi...

ingat kakak saya..
nama dah sama..
dok pun di kedah..

ingat dia buat surprise tetiba ada blog ^____^

bagusnya budak melayu tu
kalau tempat kita di sini
ramai anak2 india yg muda kerja mekanik

Ati Masrif said...

salam perkenalan eida

macehh datang blog ati ye

tak kisahlah dapat no. flwr yg ke berapa pun...

174 ^______^

bertuah tak ....hihi


Jom baca: ULANG TAHUN KE-10

ieda said...

ati..
kakak pada nama...hihi
no tu belum lagi..
takpa...still ada peluang dapat hadiah kat "ligan nombor"

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Betul tu , makcik pelik banyak ibubapa yang frust bila anak dia tak suka nak belajar.Kalau dia tak suka nak belajar hantar je kursus kemahiran yang dia minat.

Tak semesti anak kita tak belajar sampai kemenara gading tak boleh jadi manusia berguna. Banyak ahli perniagaan yang berjaya kat Malaysia ni , bukannya bersekolah tinggi.Pokok pangkal rajin berusaha.

kayteeze said...

Kita pun respect pada orang yang rajin usaha. Tak kira apa kerjaya pun asalkan halal. :)