SENANG CARI

27 February 2011

TAK MAKAN SAMAN

salam sejahtera.
sapa yang tak setel lg saman PDRM?
sila setelkan by tomorrow.
nanti kena black list....(tak taulah gomen nak buat ke tak...ada yg kata gempaq ja ni).
tapi kalau betoi2 buat kan ka naya...setel ja sementara ada less 50%.

saya punya dah less 50% pun ada ribu gak...huhuhu...abis duit kumpul hari2 pi bagi kat depa.
yesterday pi bayar kat post office ja..tak rajin nak line up kat balai.hari sabtu PO tak sesak sgt.ingatkan sat ja lah...rupanya sejam jugak kat situ.
puncanya org yg kat depan ada 38 saman....aiyaaaa!!!!!....jenuh printer tu nak print slip payment satu2.
tapi kata kerani kat kaunter tu awal pagi ada sorang lagi best...60 saman....fuhhhh!!!!...lupa nak tanya berapa dia bayar.tapi kalau semua speed trap...rm150 x 60 = RM9000!!!!!......boleh bayaq down payment banglo sebijik.

pasai apa depa kalut sangat kutip duit saman tu???
anda tahu jawapannya?

p/s:.....orang yg drive 60km/hr kat highway pun patut kena saman jugak...mengganggu kelancaran lalu lintas.

2 comments:

Azma said...

hehe...SETUJU dengan p/s kak ieda tu..

A.I said...

kak...harini baru ada duit, ingat nk g le byr saman yg dowang 'ugut' tu. tgk beratoq panjang kt balai & pos opis. huhuhu...sok jelah bayar..adoi =(