SENANG CARI

18 February 2011

HOME ALONE

as salam..
tetiba ja dah petang..baru perasan hari ni tak buat entry lg kat blog ni.esok dah sabtu...tentu2 tak buka blog.kalau ada entry hari sabtu, tu semua adalah sceduled entry.
sabtu saya bercuti dari kerja tapi tak berehat sgt pun.ada ja benda nak kena buat.

esok nak balik kampung jumpa my sisters.
budak2 berdua tu sekolah.ada sambutan Maulidur Rasul.maka saya balik sorang sajalah.tinggalkan bambam kat abahnya...muka abah macam tak seronok ja...hehehe...dia punya 'ok' pun pelik ja bunyinya.
alah...sat ja pun...pukul 1 kakak & abangnya balik...abah dah boleh relax.

tapi kan...budak kecik ni kalau duduk dgn abahnya behave ja dia.boleh main sorang2.abah boleh buat kerja dgn aman.cuba kalau duduk dgn umie ja...tak larat nak melayan...sikit2..."mie!!!".....sat2 lagi..."mie!!!"....letih dengaq...umie mmg tak leh buat apa...kena mengadap dia ja.
tapi bila dia buat lawak seronok plk tengok...makin banyak aksi lawak budak ni sekarang.untuk kami jelah..kalau ada org lain dia malu2 gatai.

umur setahun lebih.
masa kecik takmo dgn abah..
asal abah ambik ja mesti meleleh air mata.sian abah.
la ni pantang abah landing...mesti nak panjat badan abah.


p/s:jumpa point geletek yg baru kat badan bambam...seronok bila dengar dia gelak mengekek.

7 comments:

Salina@IbuAqil said...

syomelnyer anak dara sowang ni.. :D

Min said...

super comel la awak ni nabila, tak sabar nk balik main dgn dia...

A.I said...

kt umah ai pon sama. kaman ckp bila ai xde lain, bila ai smp umah bebudak tu jd lain. memasing kejap2 "mama", kejap2 "mama". last2 kaman yg tension "dah le tu..jgn mama mama!" haha..

kiut sungguh la budak bambam tu wat muka benyeh gitu ;P

ieda said...

ina..
masa kecik dia slim melim ja..

min..
balik cepat!!!..hehehe

AI...
tulah...kdg2 abah dia jerkah sb tak larat dgr dia dok bunyi..
benyeh???first time dengar...bahasa jawa ka?

Cik Ina minat Do do Cheng said...

masa kecik lagi comelkan.betul apa dr.ieda cakap, bebudak ni buat perangai ngan kita je, kalau ngan orang lain dia okey je, samalah cam anak makcik firdaus tu.kat rumah pengasuh jadi budak yg duk diam.

padlie said...

best main ngan baby.. banyak keletah..

anak perempuan ni slalunya baik ngan abah..

ieda said...

cik ina..
geram tak?saya mmg geram...

padlie..
time dia ok mmg boleh main sampai mak dia lewat masuk kerja..hehe