SENANG CARI

22 February 2011

HILANG INGATAN

as salam.
lunch break tadi pergi ke pejabat buruh.dipanggil mengadap selepas beberapa tahun berselang.mmg malas sgt nak keluar sb panas terik.tapi dah urusan gomen kena pi jglah.jalan jem tp sikit ja...takla masuk kategori jem kalau banding dgn KL.
dah lama tak lalu kot situ.dgn konfidennya ke pintu bangunan...sekali...cheh!!!depa dah ubah...pintu dah buat yg baru kat tempat yg dulunya bhg belakang...berpusing satu bangunan jadinya.sib baik bangunan kecik.
dah masuk...tulis nama kat buku pelawat..kena tunggu sat sb officer yg nak jumpa tu ada kerja.dlm 10 minit gitu dia turun.
sapa2..hai2...
dengar dia cakap something tp ingatkan dia cakap dgn org lain.
dah duduk depan dia baru dia cakap sekali lagi..
"patutnya esok...nasib baik saya ada"..
I was like...????...
terus tgk kat surat yg depa hantar....
cheh!!!...23.2.2011 jam 2.30 ptg...esok la...hari ni baru 22...
ish...cemana boleh confident teramat yg hari ni kena pi jumpa....
"takpalah..dah mai.kita buat hari ni ja"....kata officer tu senyum2...
dahla salah tarikh..dokumen tak complete plk tu...maklumlah..kerja sendiri.hak milik sendiri.buat sesuka hati jelah.sib baik officer tu ok..gelak2 ja.
"takpa..nanti dr bagi kat saya.tak sempat nak mai,pos pun boleh".
"takpa puan..nanti saya mai hantaq...dekat ja pun.."...dalam hati sajalah.

terus salam2..said thank you & balik..



dalam kereta baru teringat..
alamak...buku daftar pelawat td tu lupa plk nak sign keluar...ish....biarlah.

p/s:signs of aging kah ini????jgnlah jadi nyanyuk...sian SU nak kena jaga..tu pun kalau dia nak jaga..hehe

5 comments:

Azma said...

haha..saya pun selalu ter'nyanyuk' nih.. & hubby saya pun slalu duk mengata saya..huhu..
jgnla nyanyuk mintaknya..Aminn.. (takut gak kalu hubby x mau jaga..huhu..)

Pnut said...

eh kisah saya lagi syiok.. dulu kan JPJ kat taman intan tu.. dengan confident, beberapa tahun lps, nak renew lesen, ajak hubby pi taman intan la.. sekalik tak dakkkkk.. call adik tanya, baru dia habaq pindah batu 2.. haruuu

sahromnasrudin said...

sy pun kekadang nyanyuk gak...pagi kadang terlajak masuk belok simpang opis wife..terus ke opis sya hehehehee

ieda said...

azma..
saya ada keturunan nyanyuk..tu yg risau gak.xpalah..kalau takdak org nk jaga saya pi rumah seri kenangan..hehe

pnut..
tu lah..org suruh balik selalu tak mau..

sahrom..
tu saja2 buat lupa..hahaha

kakyong said...

hehehhe... mujur la officer tu okay... kalo kena balik tgn kosong, letih jugakkan..