SENANG CARI

27 September 2009

RAYA LAGI !!!...

salam buat semua...
banyak open house sekarang nie.
makan tu makan juga..
tp jgn lebih-lebih..
last nite buat makan2 sikit kt rumah.dah ada sedara nak datang beraya terus ja buat birthday celebration utk hbby,along, nabila @ toyot & dik da..(anak sedara hbby)..semuanya bulan sembilan..takdelah party2 pun..potong kek jer..bihun pun tempah kt jiran.tak sempat nk masak sb siangnya seharian mengatur rumah kengkawan yg buat open house.nabila plk tidor dr magrib..dah bising2 tu terbangun jugalah..tu yg muka mamai lg..
yg celebrate..hbby,toyot,along & dik da si mamai bertopeng...
Hari ni kawan hbby plk buat open house..pegi jg masa lunch break..
rezeki jangan ditolak..
maka sedondonlah kami berbaju raya ke sana..baju ni sepatutnya pakai raya pertama tapi tak sempat pakai sebab baju saya & nurul tak siap...huhuhu...raya ke 3 baru pakai..nak marah pun takleh sb tukang jahit itu ibu mertuaku....dia buat baju org lain dulu...
sedih/terkilan ooo...sb hantar awal..tp buat senyap jelah kan..
dlm kereta otw ke rumah kwn hbby
tuan rumah yg dahaga terlampau... antara yang terawal
comelnyer berbaju kurung walaupun terselak kaki...
hahaha....lepas makan...otw balik...lagi comel kan..kan..kan..

24 September 2009

MALASNYER...

SALAM LEBARAN.. 24.09.2009...Khamis...raya ke lima.. kembali bekerja setelah bercuti selama 5 hari..hmm..beratnya rasa badan ni.malas betul nk g kerja.

 cuti raya ni nama jelah bercuti..tapi letihnya Tuhan jer yg tau..kerja rumah tak habis2.masa belum kawin cuti raya mmg best sb lepak jer kt rumah.bila dah kawin ni banyak betul rumah nk kena visit.tak ramai yg datang rumah sebab lepas solat raya jer hbby dah ajak keluar.beraya sakan sampai tertidur lepas magrib.lepas isya' keluar lagi..pukul 1 pg baru balik... mmg beraya sakan. raya ke 2 baru kwn hbby dtg rumah.geng avanza ni mmg takleh jumpa.mesti nk konvoi.maka jadilah konvoi raya.walaupun cuma 4 biji jer tp rasa meriah.beraya sampai mlm jg.pkl 11 mlm baru sampai rumah..

 raya ke 3 & 4 balik beraya kt kg.sementara dah kt kg ni terus ja g ke herba prima ambik stok jusmate5.ni side income jer.tp ok jg.so far yg mkn ni semua takde problem. raya ke 4 ptg balik rumah semula.sampai dlm pkl 5 lbih..punyala letih..sedara hbby plk nk mai umah lepas magrib.kenalah jg masak sb ketupat dah abis.kalau ada ketupat kompom tak masak punya..elok2 depa balik jer aku terus landing sampai pg...bangun pagi rasa kepala berpusing.ingatkan takleh g kerja dah..sib baik lepas mandi pening tu hilang..masuk keja 9.20 am.lunch break g open house lg..kawan biz fusion excel...dr fadil pun dtg jg.ingatkan tak mau g tp sb perut dah lapaq layan jelah...kedai makan yg dekat2 semua tak buka lg..nk masak??sorilah..masih malas.. malam ni ada kawan hbby nak mai umah...nak bg makan apa ni???kuih raya dah la kot...malas nk masak balik keja ni..tp mlm ni kwn hbby nk mai beraya & discuss bisness sekali kot..pasal quantum pendant tu.

moga2 rezeki hbby terbuka dgn lebih luas..amin..sesapa yg nk buat duit dialu-alukan dengan segala hormatnya..bisness yg sgt mudah..taknak buat duit pun boleh guna..demi menjaga kesihatan...'prevention is better then cure'...baca sinilah...http://pendant-gift.blogspot.com @ http://fusionexcel.com. So...masih dlm suasana raya...salam aidilfitri buat semua..to me & pnut...sorry tak sempat nk contact..next time okay..

17 September 2009

makan...jangan tak makan..

Rabu...16.9.09
buka puasa ramai2 lagi..
kat restoran nasi daging herba lagi....
sedaplah nasi kat sini..
kali ni bayar sendiri..
RM46 utk 5 org makan..puas hati..
ni complete set dgn kuih,bubur lambuk,air + air extra,termasuk nasi..
lain kali mai lagi..
atas..sebelum makan: bawah..selepas makan...ada beza tak? birthday cake hbby
ibu2 & bapa2 sedang bergosip..perut dah kenyang...
anak2 bergembira..amirul sampai pejam2 mata...fikir apalah tuuu..

16 September 2009

Hmmm...Alahai!!!..

16 Sept....hari penubuhan Malaysia... hari ni jg birthday hbbyku yg terchenta.. .....happy birthday ayang... sorry takde present...budget abis p kat raya... nanti bg belated bleh kot noo... ambik gambaq ni dulu ek... last nite p beli lg baju kt budak2 sb rasa mcm tak cukup g esp utk nabila..yelah satu hari mau 2,3 kali tukaq.. dapatlah sikit mcm kt gambaq ni.. baju alg & nurul tak dan nk snap gmbaq..depa simpan siap2.. kasut yg dipilih sendiri oleh nabila..siap pakai kt dlm super.. kalut ja salesgirl tu buat bil & suruh bayaq. ..takut org lari tak bayaq..hahaha.. suka tgk nabila pakai dress macam ni.. tapi dia tak suka...seksa masa nk bubuh baju ni.. sampai nangis2 bdk ni...apa daa... baju mcm ni dia sukalah...sampai takmau buka.. mmg tak keperempuanan betul anak dara ni.. ps: tudungku belum ada ni...

15 September 2009


Birthday Cakes from WiddlyTinks.com

KENANGAN LAMA

Salam Ramadhan..
dok baca2 emel group sekolah menengah dulu..adalah satu posting ni.actually ada majlis buka puasa x student dgn x teacher & staff yg diadakan di putrajaya pada 12.9.09.memang teringin sgt nk g tp jauh sgt..kedah ke kl..dahler nk raya..pakai banyak duit.hopefully thn depan ada lg & masa tu poket ok sikit hendaknya.
bila tgk gambar2 yg di postkan oleh senior kt situ..alahai berbezanya..
teringat masa dok kt asrama dulu..masa tu cikgu2 lah yg jadi ibubapa kita..ada yg boleh ngam..ada yg tak boleh..biasalah.tapi bila dah naik form 4 & form 5...rasa semua cikgu2 bleh ngam plk.mungkin dah matang sikit kot.sebelum tu masih kepala otak budak2..cikgu marah sikit dah anti kt dia.masa form 2 siap buat demonstrasi lg kt warden..hehehe..
apa pun yang berlaku,semuanya jadi ingatan manis..

nilah pengetua masa form 1 & form 2...cikgu mydin..la ni dah Datok.masa tu kita baru masuk so rasa macam cikgu mydin ni garang sikitlah.but actually he is a nice person..so does his wife.after cikgu mydin,cikgu zain plk jd pengetua..yang ni mmg baikla..cakap lembut jer.tp masa cg zain jd pengetua..penolong pengetua plk garang..so balance la kan.

banyak sangat kenangan kt mrsm kulim yang takkan dilupakan selagi ingatan masih ada...(manalah tau kot tua2 nanti nyanyok plk..hihihi).tipu cikgu pun ada...sorry cikgu farouq..terpaksa tipu sb nk outing..wakaka..g penang ooo..sampai la ni cikgu tak tau..just me & aileen...and now sape2 yg baca nilah..bulan2 puasa mcm sekarang ni mmg best..buka puasa ramai2..then rebut2 tempat kt surau sb masing2 nk duduk bwh kipas..lepas magrib berebut2 ke dewan makan utk mkn nasi(buka puasa kuih jer).pas tu tarawikh ramai2.lepas tarawikh bila dapat salam dgn cikgu rasa best sangat..masa sahur lg syok..sambil makan dok tengok muka2 ngantuk student yg baru sampai dewan makan..masa form 5 siap tolong kejutkan budak2 matrik bangun sahur sb makanan berlebih..ramai yg tak turun makan..paling leceh bulan puasa kalau bendera merah..takleh puasa..dewan makan mmg sediakan makanan tp bila g ambik siaplah kena kacau dgn budak2 lelaki...alahai..depa jeles takleh makan tu...ada yg malu tak g ambik tp me & the gang buat muka toya jer..tak ambik lapaq...baik g ambik.dah org tolong masakkan..makan jelah.hari raya?..tak penah ler raya kt sekolah...mesti cuti..gila ker tak cuti..

walaupun student ramai...form 1 sampai form 5 (budak matrik tak masuk list) tapi tak penah gaduh2 among student.semua macam adik beradik dlm satu keluarga besar...that's the best thing beeing mrsm student..setakat buli2 tu biasalah..tp takde yg sampai tahap mendera.setakat mengajar junior utk respect senior..tu jer.

so kalau ada yang baca ni x kulim..introduce yourself..next year due gathering gen2 x kulim rasanya.this time mesti attend.

13 September 2009

BUKA POSA DGN GENG MOTOR

12.9.2009...SABTU
lagi majlis buka posa...adoi!!!letih la nak join..
mula2 invitation utk hbby jer tp tetiba tukaq utk family plk.
kalau tak pi nti ada org kecik ati..so ikut jelah.
kali ni dgn geng bikers.geng nilah yang slalu jadi marshal bila avanza buat konvoi..tq guys.
makan kt pendang..nama restoran tu "5 juta"..apa yg 5 juta tak taulah.
food ?...bolehla tahan..
harga ?...bayar perhead jadi mahallah pulak..hbby bayaq..biaq p lah..
suka ati jer bdk kecik ni nempek kt org
tetiba takdak letrik la pulak.. masa tengah syok main dgn makanan
dah puas main jadila muka macam nie..
lepas makan & solat magrib terus balik sebab si kenit ni dah angin semacam.
mata dah ngantuk semua tak kena.siang suruh tido tak mau..
singgah umah father in law ambik nurul then terus ke rumah.
temankan nabila tdo kononnya tp aku yang nyenyak..hihihi..
letih lar..
rabu ni ada lagi satu event...mmm...

11 September 2009

BUKA PUASA....USTAZ ZAMRI

SALAM RAMADHAN....kejap jer dah sampai ke penghujung
4.9.2009...majlis berbuka puasa di toyota sp selatan.bagus tokey toyota ni.walaupun dia chinese,tiap2 thn dia buat majlis buka puasa.panggil customer2 dia (termasuk non muslim) & anak yatim dari sik.sejak beli avanza 2007 family sy tak penah miss lg...makan free takkan nak tolak betul tak.
Then hari sabtu 5.9.2009...a few family avanza dengan sukarelanya mengiringi staf toyota pegi jemput ustaz Zamri (mari mengaji) kt penang airport.dia ada program dgn bertam property..bukan apa..dah lama tak konvoi...dah ketagih.bulan puasa pun jalannn..
ingatkan kena escort hantar ustaz ke hotel jer tapi rupanya ada buka puasa free lagi...hihihi..
tq toyota sp selatan..buat selalu pun takpa.tukang makan ramai..
layan gambar plk eh...
orang yang berusaha
makanan memang banyak..sedap plk tu
anak yatim yang diraikan
budak comot lepas makan
ustaz zamri kt aiport
perkarangan hotel seri malaysia
buka puasa kat sini..restoran ni mmg best...
bersih/kemas/selesa
food pun sedap
harga tak tau sb makan free.. hihihi..
sesapa yang lalu kot bertam boleh la try
umie!!!...bb lapaq nie...
family avanza

08 September 2009

UPSR

Hari ni...Selasa 8.09.09...along dengan bersemangatnya menduduki UPSR. Moga berjaya. Dont worry..no pressure from your mum. Prinsip umie simple jer... "tak cemerlang dlm akademik tak semestinya gagal dalam hidup" Moga along menjadi insan soleh yg mampu menjaga keluarga & agamanya.

04 September 2009

lunch & ribut

Lunch break bulan puasa ni kejap jer...1 jam.nak break lama2 pun takde gunanya pun.bkn leh makan.so ari ni masa break balik rumah tgk budak2.hbby takde..ada keja kt luar. memula ingat nk g bank tp bank pun break jg...hmmm.kena tggu isnin ler.
since ada sorang budak kecik yg tak pose kenalah bg dia makan..mak ngah aka kakak aku bg moi utk dia tp mcm tak selera pulak dia mkn..memilih jg bdk nabila ni..dah takde benda lain nk bg aku kupas jer betik yg aku beli kemarin.
aku nak suapkan dia taknak..nak makan sendiri.
nilah jadinya kalau dia makan sendiri..
aku malas nk gaduh2 ngan dia..biar jelah.
let her enjoy her meal.
abis 4 potong tuuu...
nak mkn lg tp aku tak bg dah..jahat tak umi dia..hihihi..
banyak sgt takut sakit perut ooo..
lepas makan dapat susu plk...barulah muka jadi mcm ni. muka orang tak dapat makan... abg & kakak yg rajin melayan nabila
dok siap2 nk g keja tetiba ribut kuat plk.. tgh elok2 ada matahari boleh ribut??..
pastu barulah ujan turun.
ingatkan ribut biasa ja.
dah sampai tempat keja baru nampak gerai2 org niaga
pasar ramadhan dah tunggang langgang.
rupanya puting beliung.. siann org niaga..
takpelah..ujan pun rahmat Allah jg.
cuma harap2 ujan ni berenti la ptg ni.ada majlis bka puasa kt luar ni..
kalau ujan lecehla plk sb buat 'open air'