SENANG CARI

15 September 2009

KENANGAN LAMA

Salam Ramadhan..
dok baca2 emel group sekolah menengah dulu..adalah satu posting ni.actually ada majlis buka puasa x student dgn x teacher & staff yg diadakan di putrajaya pada 12.9.09.memang teringin sgt nk g tp jauh sgt..kedah ke kl..dahler nk raya..pakai banyak duit.hopefully thn depan ada lg & masa tu poket ok sikit hendaknya.
bila tgk gambar2 yg di postkan oleh senior kt situ..alahai berbezanya..
teringat masa dok kt asrama dulu..masa tu cikgu2 lah yg jadi ibubapa kita..ada yg boleh ngam..ada yg tak boleh..biasalah.tapi bila dah naik form 4 & form 5...rasa semua cikgu2 bleh ngam plk.mungkin dah matang sikit kot.sebelum tu masih kepala otak budak2..cikgu marah sikit dah anti kt dia.masa form 2 siap buat demonstrasi lg kt warden..hehehe..
apa pun yang berlaku,semuanya jadi ingatan manis..

nilah pengetua masa form 1 & form 2...cikgu mydin..la ni dah Datok.masa tu kita baru masuk so rasa macam cikgu mydin ni garang sikitlah.but actually he is a nice person..so does his wife.after cikgu mydin,cikgu zain plk jd pengetua..yang ni mmg baikla..cakap lembut jer.tp masa cg zain jd pengetua..penolong pengetua plk garang..so balance la kan.

banyak sangat kenangan kt mrsm kulim yang takkan dilupakan selagi ingatan masih ada...(manalah tau kot tua2 nanti nyanyok plk..hihihi).tipu cikgu pun ada...sorry cikgu farouq..terpaksa tipu sb nk outing..wakaka..g penang ooo..sampai la ni cikgu tak tau..just me & aileen...and now sape2 yg baca nilah..bulan2 puasa mcm sekarang ni mmg best..buka puasa ramai2..then rebut2 tempat kt surau sb masing2 nk duduk bwh kipas..lepas magrib berebut2 ke dewan makan utk mkn nasi(buka puasa kuih jer).pas tu tarawikh ramai2.lepas tarawikh bila dapat salam dgn cikgu rasa best sangat..masa sahur lg syok..sambil makan dok tengok muka2 ngantuk student yg baru sampai dewan makan..masa form 5 siap tolong kejutkan budak2 matrik bangun sahur sb makanan berlebih..ramai yg tak turun makan..paling leceh bulan puasa kalau bendera merah..takleh puasa..dewan makan mmg sediakan makanan tp bila g ambik siaplah kena kacau dgn budak2 lelaki...alahai..depa jeles takleh makan tu...ada yg malu tak g ambik tp me & the gang buat muka toya jer..tak ambik lapaq...baik g ambik.dah org tolong masakkan..makan jelah.hari raya?..tak penah ler raya kt sekolah...mesti cuti..gila ker tak cuti..

walaupun student ramai...form 1 sampai form 5 (budak matrik tak masuk list) tapi tak penah gaduh2 among student.semua macam adik beradik dlm satu keluarga besar...that's the best thing beeing mrsm student..setakat buli2 tu biasalah..tp takde yg sampai tahap mendera.setakat mengajar junior utk respect senior..tu jer.

so kalau ada yang baca ni x kulim..introduce yourself..next year due gathering gen2 x kulim rasanya.this time mesti attend.

2 comments:

ME said...

Ieda, you are from MRSM Kulim? Which batch? Me batch 1981-1985.

ieda said...

ye ker?? i batch 1982-1986...sapa ni?