SENANG CARI

24 September 2009

MALASNYER...

SALAM LEBARAN.. 24.09.2009...Khamis...raya ke lima.. kembali bekerja setelah bercuti selama 5 hari..hmm..beratnya rasa badan ni.malas betul nk g kerja.

 cuti raya ni nama jelah bercuti..tapi letihnya Tuhan jer yg tau..kerja rumah tak habis2.masa belum kawin cuti raya mmg best sb lepak jer kt rumah.bila dah kawin ni banyak betul rumah nk kena visit.tak ramai yg datang rumah sebab lepas solat raya jer hbby dah ajak keluar.beraya sakan sampai tertidur lepas magrib.lepas isya' keluar lagi..pukul 1 pg baru balik... mmg beraya sakan. raya ke 2 baru kwn hbby dtg rumah.geng avanza ni mmg takleh jumpa.mesti nk konvoi.maka jadilah konvoi raya.walaupun cuma 4 biji jer tp rasa meriah.beraya sampai mlm jg.pkl 11 mlm baru sampai rumah..

 raya ke 3 & 4 balik beraya kt kg.sementara dah kt kg ni terus ja g ke herba prima ambik stok jusmate5.ni side income jer.tp ok jg.so far yg mkn ni semua takde problem. raya ke 4 ptg balik rumah semula.sampai dlm pkl 5 lbih..punyala letih..sedara hbby plk nk mai umah lepas magrib.kenalah jg masak sb ketupat dah abis.kalau ada ketupat kompom tak masak punya..elok2 depa balik jer aku terus landing sampai pg...bangun pagi rasa kepala berpusing.ingatkan takleh g kerja dah..sib baik lepas mandi pening tu hilang..masuk keja 9.20 am.lunch break g open house lg..kawan biz fusion excel...dr fadil pun dtg jg.ingatkan tak mau g tp sb perut dah lapaq layan jelah...kedai makan yg dekat2 semua tak buka lg..nk masak??sorilah..masih malas.. malam ni ada kawan hbby nak mai umah...nak bg makan apa ni???kuih raya dah la kot...malas nk masak balik keja ni..tp mlm ni kwn hbby nk mai beraya & discuss bisness sekali kot..pasal quantum pendant tu.

moga2 rezeki hbby terbuka dgn lebih luas..amin..sesapa yg nk buat duit dialu-alukan dengan segala hormatnya..bisness yg sgt mudah..taknak buat duit pun boleh guna..demi menjaga kesihatan...'prevention is better then cure'...baca sinilah...http://pendant-gift.blogspot.com @ http://fusionexcel.com. So...masih dlm suasana raya...salam aidilfitri buat semua..to me & pnut...sorry tak sempat nk contact..next time okay..

4 comments:

ppb_ppkp said...

re:kak ieda selamat hari raya aldilfitir gak buat akak sekeluarga....eheehehe..pic akan diupload dari masa ke semasa..ehhehehe..

akak dah keje ker???amcm raya??

ieda said...

imah...dah keja..start kemarin..duit dah abis kena cari balik la nie..
raya??..biasa2 ja.

Jiey^Mien said...

akak, upload la gamba raya byk2.. cantik jer tuh kaler merah..

ieda said...

jiey..gambar x dak sgt..sibuk beraya smpai lupa ambik gambar..