SENANG CARI

28 September 2011

HABIS SEMUA......

salam..

malam tadi....was so bad!!!....& so sad.....
kisahnya...
masa balik kerja,elok dekat nak sampai ja nampak something tengah jalan.betul2 kat tengah jalan & depan pagar.
SU naik motor...dia dah sampai dulu kat objek tu.elok saya dekat ja SU cakap..
"ada orang langgar BLONDE"..
sedih........
macam nak menitik air mata tgk BLONDE terbaring.badan semua elok tapi ada darah kat bahagian kepala.darah belum beku lagi..meaning..dia baru ja kena.
siannya....
BLONDE bukan jenis merayap kat luar.
SU postulate dia nak ke seberang jalan untuk membuang najis sebab ada najis kat tepi badan dia yang dah kaku tu...
memang kat depan rumah saya gelap sikit tapi kalau bawa motor @ kereta slow2 still boleh nampak.BLONDE bukannya kecik sangat.dah montel.
...sedih lagi ni....
walaupun saya tak suka kucing tapi bila dah tengok depa membesar depan mata,tiap2 hari bagi makan,siang malam tengok dia bergolek bergumpal...mana tak sedih bila tengok dia mati macam tu...mesti sakit.


habis dah semua 6 ekor ANAK GEBU.
3 mati masa kecik (OREN,TOMPOK,2 ALAM).
2 hilang lepas raya hari tu.....mesti orang ambik sebab dua2 tu cantik (BELANG,BLACK)
1 mati kena langgar (BLONDE)


sekarang tinggal kucing pendatang...sebaya dgn BLONDE...panggil OREN juga sebab kaler oren.sian dia dok sekor2....mesti sunyi.biasa dok bergumpal dgn BLONDE tiap2 hari.


cakap dgn SU tak mau bela kucing dah lepas ni...sedih la bila jadi gini...
(tapi still mengharap BLACK & BELANG balik rumah).
SU pun tak mau bela dah.
baru ja nabila nak pandai sebut nama dia,BLONDE dah tak dak..tapi nabila sebut....BELLE atau BELLO.


OREN & BLONDE
BLONDE SEBENARNYA KALER KELABU...EKOR CANTIK,KEMBANG.MEMANG JENIS MANJA.
BILA KITA NAK MASUK PARKING,DIA SUKA JALAN2 KAT DEPAN KERETA
PASTU TETIBA MENGELIAT & BARING.
DIA JUGA SUKA CIUM2 KAKI KITA.MULUT MEMANG BISING..MEMANJANG BUNYI.
KALAU MAIN SELALU TERLANGGAR SLIDING DOOR.

OREN PENDIAM..TAK BANYAK SONGEH.


6 BERADIK DALAM KENANGAN
YANG MELINTANG TU 2 ALAM
BAWAH TU BLACK,TOMPOK,BLONDE,BELANG & OREN.
KESAN DARAH BLONDE

TEMPAT TIDUR BLONDE UNTUK SELAMANYA
BERSEBELAHAN OREN,TOMPOK & 2 ALAM
(SEBERANG JALAN DEPAN RUMAH)



3 comments:

Azma said...

baca je pun rasa sesih gak ni.. :(
tu pasal saya mmg mengelak bab bela pets ni..isk isk..

nuyin2u said...

al fatihah utk blonde..

ieda said...

azma..
tu yg serik takmo bela dah...

nuyin2u..
haiwan ahli syurga kan..