SENANG CARI

11 September 2011

GILA RAYA

salam..

ini aktiviti kami kemarin...geng NARC yang disertai oleh geng Sinar (depa teringin nak merasa beraya dengan kami....amacam?..letih??...tahun depan nak ikut lagi dak?) beraya seharian.
6 avanza semuanya...
satu lg kamilah...dok belakang sekali tukang ambik gambar.
aktiviti yang dirancang minggu lepas.sebenarnya tujuan utama nak ke rumah salah seorang peserta singgah sahur kat Kuala Ketil dulu tu.tapi alang2 dah menghala ke situ ada member ajak meronda sampai ke empangan sana nun...ajak plk singgah makan kat rumah abangnya...kalau ada makan2 kami mmg on ja..

kami bergerak dari rumah sekitar jam 9.20 pagi...hujan renyai2.sekali sekala lebat.sedih betul kena berpisah dgn katil.
gather kat tol Gurun then bergerak ke destinasi.
lepas singgah makan kat pekan Sik kami teruskan perjalanan.dalam kereta saya tanya SU..
"kita nak ke mana ni sebenarnya?"
kata SU
"ntah...ikut ja orang depan"....boleh gitu....


sebenarnya kemarin saya pun blur pada awal tu...arah ke mana sebenarnya depa nak pi beraya.rupa2nya nak pi tengok empangan...


dengan baju melayu bagai pi dok lepak tepi empangan..
yg ni atas sikit drp empangan Beris.


dari situ kami patah balik ke rumah abang member...tak jauh dari empangan tu.singgah untuk lunch.depa dah sediakan ikan talapia & ikan baung.konon2nya nak bakar & makan gitu ja...
Cip yang rajin....
sampai gantung baju melayu.


tapi last2 penuh gak meja.
sedapppp....

banglo di lereng bukit
best sgt dok kat sini...di lereng bukit.saya siap mandi lg kat rumah ni...tak tahan bila masuk bilik air...sejuk nyaman ja.


dah kenyang2kan perut kami bergerak ke sini plk...

tunjuk perasaan
LADANG ANGGUR TASIK BERIS
kalau ada buah yg kurang sila cari budak Sinar ni...Indie...kat situ tulis 
dilarang memetik...so ngap ja boleh kot...hehe...
tapi Indie eksen ja tu...

pada saya buah2 kat sini macam tak terjaga dgn baik...banyak yg kena sengat binatang.ada bintik2 kat buah tu.
satu perkara yang agak kureng ialah....tak dak buah free...
well...kita tak minta utk makan sampai kenyang la kan.tapi at least letak la satu bekas kat tempat tiket tu untuk pelancong rasa..sorang ambik dua tiga biji takkan nak rugi kot....
tiket utk masuk tak la mahal...RM3 utk dewasa & RM1.50 utk kanak2 7 hingga 12 tahun.masuk dalam kawasan tanaman tu sekejap ja sebab panas berbahang walaupun hari mendung.
masa ni tengah angin elok
mek kecik tu meragam ja on & off...demam pun tak kebah sgt.sian dia.tapi time badan sejuk kemain lagi ligatnya.bila panas sikit segala benda tak kena....sabaq je lah.




lepas tu baru gerak ke rumah Mak Tuan & Pak Tuan....ingatkan tak dak org sebab sunyi ja...rupanya Mak Tuan tengah lepak tgk TV.Pak Tuan pi beraya tapi sekejap ja lepas kami sampai Pak Tuan balik.sembang2 sat & bagi apa yg patut (& ambik apa yang boleh...haha) kami bergerak ke rumah member yang buat open house plk.perut pun dah lapar balik.
sepanjang kat rumah ni budak kecik tak senyum langsung.
nak dok atas riba ja.
budak rambut pacak lapaq kek
ambik dari rumah Pak Tuan

sampai kat rumah Mamu dekat2 pukul 8 malam...rumah dia dekat dgn surau.senang nak solat.
makan2  & SU sembang2 dengan kengkawan dia sat...pastu terus ajak balik sebab tak daya dah nak melayan budak kecik bambam yg asyik merengek...nak sembang dgn member pun tak boleh.sebelum umie dia hangin lebih baik angkat kaki....perut pun dah penuh semula kannn...9.15 pm gitu kami balik....
thank you Mamu & Ton...
beriyani terbaik...budak demam pun makan banyak jugak.


team Sinar balik awal sikit sebab kena attend open house lagi satu...Indie dah pot pet pot pet sebab malas nak pi..sabaq...sabaq...




4 comments:

Pnut said...

teringin nak pi ladang anggur tu juga.. tp tak sampai-samapi lagi..

SURIA AMANDA said...

seronoknya..tgok ikan yang fresh tu..rasa mcm nak wat bbq lak utk dania masa bday dia 25hb nanti..

ieda said...

pnut..
kami yg dok sini pun baru first time sampai...hehe


SA..
panggang...percik...ratah...mmm...
sedap.

Wahidah said...

beraya sakan tu..:))