SENANG CARI

29 January 2011

PERNAH MENIPU TAK??

salam..
jumpa gambar ni masa belek album.
tak scan pun just capture terus dgn kamera.

gambar zaman sekolah.kat McD Komtar.masa matrik 1.keluar dgn my BFF (ME tau la sapa kan).perasan tak beg besaq tu?yg tepi saya tu beg dia..kat depan saya adalah beg saya lahhh...agak2 apa yg ada dalam beg tu sampai nampak sendat mcm tu?buku???oh tidak...sekolah kat kulim.pi komtar nak jalan2 takkan bawa buku.
isi beg2 kami tu adalah uniform maktab kami...hehehe..

kisahnya....
kami kononnya nak keluar pakai baju biasa.sekali masa pi jumpa warden (ustaz) utk sign kad keluar maktab kena tegur dgn warden tu..
"kenapa pakai baju biasa?"
"sajalah ustaz"
"tak boleh...pi tukaq pakai baju maktab dulu"
"ala...bolehla ustaz"
"tak boleh...tak tukaq baju saya tak sign"
mmmmm...nak kata apa lagi..panjat bukit balik asrama tukaq pakai uniform la.

kami nak tengok wayang sebenarnya.mmg itulah aktiviti kami 2 org kalau pi penang.gila wayang sungguh.takkan nak pakai uniform masuk panggung.so sumbat ja baju biasa dalam beg.dalam hati suspen gak kot2 ustaz cek beg masa sign kad.sib baik dia tak buat macam tu.so sampai ja kat Komtar pi toilet tukaq bajulah jawabnya.sementara nak tunggu wayang start lepak2 kat McD dulu.

masa balik takdak masalah dah.pakai baju biasa pun takpa sb tak lalu rumah warden.kad ambik kat guard ja.pak guard sporting2..no hal.almaklum my BFF tu best student..semua org kenal.....budak baik..hihi
sapa kata best student tak buat hal????

p/s...ada sekali lagi kami buat propa kat cikgu semata2 nak pi penang tgk wayang....

4 comments:

Yana@Noni said...

biasalah kak...sape yg x pernah menipu...zaman2 nakal mcm tu lah....hehehe...tp tulah antara kenangan yg terindah ms study dulu:-)

Yana@Noni said...
This comment has been removed by the author.
ME said...

wohooo .. pecah rahsia budak2 baik nie hehehe .. sesungguhnya 7 thn (5yrs sek 2 yrs matrix) .. xpernah gi tgk wwayang kat penang tau ... hehehe

ieda said...

yana..
bestkan bila terlepas..tapi dlm hati dup dap dup dap..hehe

ME..
ya ka??baiknyalah kakak sorg ni.
kami mmg banyak kali...sekali tu kalut2 masuk sb lambat sampai,rupanya cerita lain...masa beli tiket tak perasan pun...tgk jelahh...