SENANG CARI

30 January 2011

ELLA JADI CIKGU?

salam..
cuba teka yg di tengah2 tu sapa?
kawan?
bukannnn
senior??
bukannnn
abis tu?
kakak kandung??
bukannnn...
tengok kaler lah..beza kan?
dia adalah....
*
*
*
*
*
cikgu yg paling rapaaatttt dgn kami.
ni pun masa matrik satu.
tapi dia tak ajar kami.ni cikgu BI matrik UKM (kami USM).
housemate dia adalah cikgu BI kami & cikgu bio matrik UKM.
tiga2 kepala gelewaq.best sgt kawan dgn cikgu2 3 org ni esp yg dlm gambaq nilah.
selalu lepak kat rumah depa esp bila takdak ayaq kat hostel.kdg2 weekend tidoq kat situ.

kami panggil dia ella...takdak nak panggil cikgu ke miss ke..just simply ella & dia pun tak kisah.
puncanya masa mula2 nampak dia rambut dia curly & kembang sikit..so masa dia jalan dari tepi muka nampak macam ella penyanyi tu.
pastu ada sekali dia cakap dgn kami..
"eh uols...hari tu I p KL jumpa Ella dgn kakak dia....OMG!!!....she's sooooo beautiful..her skin is so nice.uol jgnla panggil I ella...buat malu I ja.."
tapi tak sapa peduli...still panggil dia ella.
nama sebenar dia langsung takdak bunyi ella..
*
*
*
*
miss u ela...
& u too my dear fren.

p/s: anybody kenal this lady?dah loss contact..
      also the other two teachers...ms aida & miss roslinah...must be moms now.

2 comments:

kmvsblogger said...

jd pendidik bangsa..good

DrSinga said...

oh!! saya kenal!!!
saya sayyyyang dia!!!
dia cikgu BI matriks saya
dia ngajar di German M (something) Institut GMI
di Cheras!!
5 tahun dulu..