SENANG CARI

02 December 2016

BERSHAKE-SHAKE DI HOGOH DE COCO

salam sejahtera...
salam Jumaat penuh barokah...


suka coconut shake?
saya suka sangat.....
air kelapa banyak khasiatnya.bila buat coconut shake lagi sedap. tapi sebab dah tambah aiskrim pastinya ada berlebihan gula di situ.jadi tak bolehlah nak amalkan selalu.bila sekali sekala jumpa, saya memang pulun la.....

dah lama dok baca tentang Hogoh De Coco yang kat Pahang tu. jauh?....sangatlah jauh dengan rumah kami kat Kedah ni tapi dek kerana anak teruna sulung belajar kat Pahang maka berpeluanglah juga jejak ke sana. kalau saja2 nak mencari coconut shake tu, errr.....fikir banyak kali laa....

sempena jalan-jalan jelajah 4 negeri hari tu, sempatlah menjamu selera kat Hogoh De Coco.bawa sekali anak teruna sulung yang matanya sepet sebelah. beriya2 ummienya ingatkan sakit mata, rupanya ketumbit...adehlaaa......


Hogoh De Coco....gerai tepi jalan saja....hampir terlepas pandang.mujur encik suami jenis mata cepat pick up...
perkara pertama yg menarik kat gerai ni adalah pelayannya....anak2 muda dgn wajah manis dan dressing yang unik.

tengok menunya.... harga semuanya berpatutan.... bawah rm10. banyak juga list yang ada. (lupa nak ambil gambar menu).

antara yang menarik....aiskrim kelapa.
semestinya milik budak bambam ni.


maktok dgn abah pun order yang sama.
sedap aiskrim kelapa ni....ada banyak bahan di dalamnya. budak kecik hantu aiskrim ni pun tak daya nak habiskan.terpaksalah ummienya tolong makan untuk elak pembaziran....

ummie, kakak dan along beli coconut shake tapi rasa yang berbeza2...so boleh try macam2 perisa.


dah siap makan beli utk tapau plk...perisa manggo dan original.
ada kawan kata mango sedap tapi pada saya, yg original lebih sedap.


kepada pencinta coconut shake yang lalu di Pahang, bolehlah singgah merasa kesedapan coconut shake Hogoh De Coco ni....area Temerloh Pahang.




facebook 





No comments: