SENANG CARI

24 July 2014

HUJUNG RAMADHAN

salam...
berada di penghujung Ramadhan 2014.
bazar ramadhan pun makin sunyi....
pekan makin sibuk.
ramai yang shopping last minute.
belajar dari pengalaman lama,kami dah tak buat macam tu...sangat memenatkan shopping last minute ni...kalut semacam.
serba sederhana saja kami sebenarnya...ada baju sikit,tudung sikit dahla.anak dara besar kena beli kasut baru sebab kasut last year dah ketat...cepat betul memanjang kaki dia ni.
anak dara kecik....seliper ja dia...semua tu tak penting.yang penting untuk anak dara kecik ni adalah jalan-jalan & makan.dapat 2 ni..bahagiaaa....

tahun ni abahnya angin apa tak tau...beli bunga api & mercun.anak2 tak pernah minta pun sebab tak diajar main mercun, bunga api ni semua.tahun ni dah abahnya beli...main ja la kannn...tu pun ada lagi kat rumah.
muka stress...hahaha
tutup telinga tak mau dengar bunyi mercun

tak ada over acting untuk kecederaan ni..

budak kecik suka main mercun pop tu ja...yang baling ke tanah tu.bunga api tak berani..mercun yang meletup kuat tu lagiiiilah...bising kata dia.
tapi hari tu paksa juga dia main bunga api...abah beli yang besi..kurang asap.sekali tu dah habis menyala dia pi pegang bahagian hujung yang panas tu...haha...melecup jari....lagilah tobat takmau main dah..mujur kena sikit ja.
ummie dah beli pelita...malam satg kita pasang pelita plk.


notes**
kurang kemeriahan dah sebenarnya raya ni...al maklum umur makin berganjak...mak bapa pun tak ada..tumpang bagi anak2 happy ja.


No comments: