SENANG CARI

05 March 2014

JALAN-JALAN KE PAKBARA

salam...
orang2 zon tengah dah mula menerima hujan kan?alhamdulillah....
kami kat utara masih panas....ditambah plk dengan jerebu akibat kebakaran hutan....ramai yg batuk2 sekarang ni....
maka banyakkanlah minum air kosong untuk maintain tahap kesihatan.


ini kisah kejadian Sabtu baru ni.
memandangkan kat rumah tak ada bekalan elektri sepanjang siang (mengikut notis TNB) maka kami pun bergerak keluar seawal jam 8.30pagi.....awal la untuk trip jalan2 sekeluarga.
menghala ke sempadan di Wang Kelian....sepanjang jalan cuaca redup...macam best ja.tapi masuk ja Perlis...panas lit lit dah.SU ajak ke Kangar sebab nak singgah ke tapak motor show....dia nak ambil goodies (orang lelaki gila motor/kereta mmg gini).
dari Kangar bergerak ke Wang Kelian...jalan lengkok2 atas bukit tak sedingin selalu...pokok2 pun kering & layu...tak lawa sangat dah.sampai di Wang Kelian dah tengah hari...turun temankan MIL yg nak beli tikar (hajat dia yg lama terpendam).jenuh jugaklah tahan panas.saya ok lagi tapi MIL dah merungut2.tapi dia yg nak beli maka dia kena sabarlah...hihi.dapatlah juga tikar & selimut lembut gebu untuk dia.

untuk nabila abah beli toy & seluar tract...along beli t-shirt (gambar kereta???!!!)...kena gelak kau along....t-shirt macam budak2.tapi dia ni kalau dia nak yg itu...kata pi lah apa pun...dia tak ubah pendirian dah.
nurul tak mau apa2....umie & abah pun tak mau apa2....umie adalah mau barang tapi nanti2lah....

lepas cop border tu ada kedai @ gerai di bahagian Malaysia & di bahagian Thailand...yg bhg Thailand tu kena jalan jauh sikit ke bawah.tapi harga barang kat gerai2 situ lebih murah.

siap beli2 tu terus bergerak ke Pakbara...tujuannya...lepak & makan kat gerai tepi pantai.
sampai ke destinasi sekitar jam 3.00 ptg...orang pun dah beransur balik dari kedai tu...masa kami makan tinggal kami satu family ja....best...satu kawasan kami yg punya!!

sepanjang jalan macam ni kecuali satu kawasan yg sedang buat jambatan
menghampiri destinasi
dah sampai!!!
NAVA SEAFOOD.
pekerjanya boleh cakap Melayu...senang nak order.
ada WIFI juga di sini.


makanan...biasa2 saja.cuma tempat tu yg best...santai.
ambil siakap 3 rasa,sotong goreng tepung,telur dadar & kailan ikan masin (utk 4 orang).nasi 6...minuman...aiskrim 5...jumlah semuanya RM99.9(990 thai Bhat).
pulun.....
3 dari 5 aiskrim
dalam mug tu rm4.50
dalam mangkuk rm 3.50 (ke rm 3.90...lupa...hihi)
anak bawang merah bersenandung
tempat kesukaan dia....jenuh nak ajak balik.
siap nyanyi2 lagi...

lepas makan lepak2 dulu sebelum bergerak balik.
tapi bukan terus balik...menyinggah2 jugak lagi.



2 comments:

Rizziela said...

Syoknya Nabila

ieda said...

dia memang enjoy kalau bab2 meronda ni...