SENANG CARI

21 January 2013

CERITERA....

assalamualaikum/salam sejahtera..

back to work..tadak mood sungguh laaa....
cuti 2 hari jadi lembam..
apa yg berlaku weekend baru ni?
tak dak apa yg istimewa pun sebenarnya..
Sabtu pagi mengemas laman yg dah semak samun.upah pakcik kat area sini potong rumput.sambil2 tu saya trim pokok bunga kertas yg dah meninggi.bukannya trim lawa2 pun...cantas ja.lapang mata rasanya bila tengok laman dah clear.sambil tu semaikan beberapa pasu bunga melor.kebetulan ada ranting yg dicantas & dah berakar,semaikan saja.tengok la nanti tumbuh ke tidak.cuaca panas sgt sekarang ni.mek kecik tu pun sibuk nak menyemai pokok jugak.maka umie pun bagila satu pasu kecik kat dia.hopefully tumbuh nanti.

lunch..simple ja sebab abahnya tak dak..budak2 ni masak simple pun tak pa.makan ja depa.petang baru abahnya balik.bawa balik rayban siam sorang satu kat bebudak ni...kemain suka.bukan takat bebudak...abahnya pun beli jugak.umie tak boleh la sebab umienya dah rabun.kalau nak rayban kena tempah kat kedai.

Sabtu malam dinner kat nasi kandar beratur @ nasi kandar pokok ketapang kat Bagan..sebelum tu lepak2 dulu kat rumah sedara member sementara menunggu jam 11 malam sebab nasi kandar tu buka pukul 11 malam...tengah2 malam makan nasi kandar...hentam sajalah kannn.macam biasalah kalau makan kat situ mesti ramai2.malam tu kami pergi 3 kereta.balik lebih kurang 1.30 pagi.

Ahad....ke Taman Jubli ronda2 tengok pokok.ada jualan orkid & bunga2 lain juga selama seminggu (hingga 23hb nanti).tak beli pun.order kat member suruh tolong belikan dgn harga lebih murah sebab dia pun niaga kat situ jugak.bolehlah dia dapatkan harga borong walaupun beli sikit ja.
semangat nak tanam pokok bunga musim2 panas ni...orang tanam musim hujan..hihi.

petang & malamnya pi ronda2 kat rumah member kat Kulim plk.sempat lagi minta pokok lidah buaya kat rumah dia....malamnya kami sama2 pi jalan2 kat Pantai Bersih..(banyaknya couple celah batu...ish!!!...).taklah meronda lama sangat..hari ni bebudak nak sekolah.maka jam 10 lebih dah bergerak balik.

dah sampai rumah rasa macam membazir masa la plk pi meronda merata2.lepak kat rumah pun best..bukan senang nak dapat cuti berkembar ni.
pastu fikir2 balik...tak pa lah..megeratkan silaturahim...hahaha.benda tak plan pun...main gerak ja.dari zohor sampai magrib semua kat rumah member.
kita bersaudara kannn...

malam satg baru nak tanam pokok yg ambil kat rumah member tu.tadi nak buat dah jiran sebelah dok pasang bumbung porch...segan la plk nak berkebun tengah2 rembang.kalau tak dak orang ok ja.

tadaaaa.......!!!
sampai herot2 mulut punya nak posing.

No comments: