SENANG CARI

Loading...

18 January 2013

HUJUNG MINGGU

assalamualaikum/salam sejahtera..

weekend yg panjang utk budak2 sekolah minggu ni..
Ahad cuti umum sempena birthday Sultan Kedah.
hujung minggu depan pun tiga hari juga sebab Khamis Maulud Nabi.
maknanya minggu depan sekolah 3 hari saja....bestnya depa.

bila cuti umum banyak macam ni teringat zaman kerja kat klinik kesihatan...best.cuti banyak...boleh adjust bersambung2 plk tu sebab tak ada call.cuma kena pandai susun jadual follow up patient...kalau tak nanti habis cuti jenuhla mengadap....sampai ke petang tak habis tengok kes lagi.
masa kat hospital semua cuti2 ni tak bermakna sangat...kerja berjalan macam biasa.
bila kerja sendiri...cuti2 yg wajib kena ikut la...yg sunat2 tu atur sendiri.macam Maulud Nabi saya tak cuti...nanti raya nak cuti panjang.tu tak masuk hujung2 tahun cuti nak konvoi plk...hehehe..

hari ni kengkawan G-two girls ada yg pi jalan2 ke Hadyai...balik Ahad nanti.depa ajak tapi takleh nak ikut sebab hari ni kerja.teringin jugak la kannn...selalu pi dgn family & geng avanza...ni lepak2 dgn geng sekolah lama.mesti lain suasananya.hope you all enjoy la geng..floating market jgn lupa..

notes:
tadi review luka kaki patient mlm tadi...alhamdulillah nampak elok ja buat masa ni.Khamis depan review sekali lagi utk STO (buka benang).



2 comments:

Amanda Suria said...

salam kak ieda...memang banyaksgt cuti kan..SA lagi bosan..kaki x leh jalan niterseliuh and tisue koyak...really pain...tisue yg koyak tu boleh pulih balik kan?lama x agak2nya...

ieda said...

SA...
get well soon...
teruk nampaknya terseliuh tu sampai terkoyak tisu...memang boleh sembuh tapi berapa lama tu depends kat berapa teruknya koyak tu.