SENANG CARI

14 June 2012

KEKALUTAN MELANDA

salam..
lenguh2 satu badan ni...
terlewat pagi ni tapi nak juga mop lantai rumah...at the end...mop ruang depan saja.dapur malam nanti plk.
bukannya rajin sgt pun.sebab tu jadi macam ni...kerja last minute.
kisahnya...
esok,lusa & tulat (jumaat,sabtu & ahad) Sinar Harian Utara ada program kat area sini.makanya geng NARC pun dijemput sama.oleh kerana program dekat2 sini saja maka seperti biasa rumah kami akan jadi tempat persinggahan teman2 NARC yg dok jauh2 sikit...daripada nak ulang alik meletihkan badan & menghabiskan minyak kereta lebih baiklah tidur saja kat rumah kami...
lagipun mmg itulah salah satu tujuan beli rumah ni..ada extra bilik utk kawan2 & saudara mara menumpang tidur (makan...solat etc).

dah tuan rumahnya jenis tak berapa rajin nak mop lantai (sebab sat saja lepas mop ada budak kecik & budak besar buat kotor balik),bila ada orang nak mai barulah kelam kabut.tak pa...malam ni kerah si nurul buat sama...mmm...baju2 pun tak lipat lagi.abahnya?...kemas bilik..budak kecik?..duduk diam2 (macam la boleh sangat)..
esok malam tetamu akan masuk..tak tau berapa orang..tak kisahlah.lagi ramai lagi meriah..

***saya mmg jenis buat kerja last minute...dari dulu2 lagi***
 (SABTU ada kenduri jugak...hadiah tak balut lagi...sighhhh)


4 comments:

SURIA AMANDA said...

mop lantai....benda yang paling i x suka....

ieda said...

SA...
tapi suka tengok hasilnya.

Daddy Ziyyad said...

Terima tetamu dan layan tetamu tu ialah pintu kpd murah rezeki :-)

ieda said...

DZ...
insyaAllah...amiiinn..