SENANG CARI

14 October 2011

CERITA CERITI

salam..

sudah kurang sibuk hari ni...alhamdulillah.
sekarang dalam fasa serabut kepala @ serabut milo.
sebab kena kumpul duit bayar segala bagai bil & hutang (tiap2 bulan pun sama ja),untuk kenduri bulan sebelas (tak sampai sebulan lagi!!!)...kenduri apa akan diceritakan nanti...
kemudian duit untuk ronda2 Siam hujung bulan 12 (yang ni sengaja cari pasai nak habiskan duit..).moga2 semuanya dapat dicover dengan sempurna.
kadang2 terfikir gak...kerja makan gaji lagi senang sebab dah tau hujung bulan dapat berapa.kerja sendiri ni belum tentu lagi...hari ok oklah...hari tak ok..mmm....alhamdulillah saja la kan..

cerita hujung bulan 12 nanti....alhamdulillah setakat ni kuota 15 family dah penuh.in fact dah terlebih pun.moga cuaca baik pada masa tu.sekarang kan tengah banjir besar kat Bangkok..banjir terburuk khabarnya..risau jugak la...tapi SU kata.."bukan nak pi la ni"...
gambar dari page yahoo news.

tadi kelebek2 map Thailand..nak tgk juga jarak tempat banjir tu....

nuuuuunnn...jauh wei.....alhamdulillah.
janganla dia menuruni kawasan pada hujung tahun nanti.tak sanggup nak redah banjir...fobia.dah terkena tahun lepas memang tak mau rasa dah...gerun.dah la tak pandai berenang.

ceritanya boleh baca sini.....

moga semuanya dimudahkan Allah......amin.


7 comments:

atty's said...

amin..insyallah semuanya okeh nanti.

h4ni3 said...

bestnya!
insyaAllah.. tak banjir tuu

Salina@IbuAqil said...

insya'allah mudah2an dilindungi daripada bencana2 mcm ni.. amin!!

Sz said...

saya paham perasaan keje sendiri tu kak..saya makan gaji tapi laki ku itu keje sendiri...ada pasang surut...nak slalu pasang je surut jap2 dah la..hhihi

ieda said...

atty..h4ni3...ina..
thank you.

Sz..
kami dua2 keja sendiri..lg suspen oooo...

Che Kay said...

wah~ syoknya pi sana.kami habeh jauh pon pi Padang Besaq ja. bila tau la nak seberang belah sana. =)

ieda said...

che kay..
kalau nak ikut boleh ja tapi trip next year plk la...yg ni dah penuh.