SENANG CARI

03 October 2011

AKU YANG TERKENA

salam..

insiden beberapa hari yang lalu.
lokasi...dalam klinik
situasi...
seorang warga asing yang dah jadi penduduk tetap kat sini.
selesai menerima rawatan untuk dirinya.
sebelum keluar dia bertanya saya.

DIA :     doktor,kat sini ada jual tak paip saiz 16?
SAYA :  tak dak (dalam kepala dah pelik.."apasal dia tanya ttg paip kat aku ni?")
DIA :     saya cari banyak tempat tapi tak jumpa.
SAYA :  kamu dah tanya kat kedai? (sib baik tak sebut kedai hardware)
DIA :     dah..semua tak dak. pi Yan pun tak dak... (rasa macam dia ada sebut hospital)
               ayah tu la...paip yang dia guna la ni selalu bocor...doktor suruh cari saiz 16.
SAYA :  hahahahahahahahaha.......(gelak dalam hati saja)......

saya sudah terkena.....mujur tak cakap lebih-lebih.
paip yang dia maksudkan ialah yang ni.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 










urine catheter @ CBD (google pic)

sapa tak tau ini paip apa sila angkat kening....

7 comments:

SURIA AMANDA said...

sumpah x tau la kak..paip apa ni? ke yang untuk salur kencing?

Fadhilah Maarif said...

kak, dah puas saya angkat kening ni...tak pernah tengok pun..

Pnut said...

saya angkat kening ni... sile jelaskan.

ieda said...

hehehe...
utk SA,fadhilah,pnut & others...
ni la rupanya paip yg masuk kat saluran kencing tu.biasanya doktor pasang utk kes2 yg tak boleh kencing sendiri mcm org yg cedera tulang belakang,sesetengah kes strok,masalah pundi kencing atau kes2 yang jalani operation besar/major.

h4ni3 said...

hehehe
so finally, dapat tak dia beli kat klinik akak?

A.I said...

kak! wakakakakaka.
nasib bek la akak x suruh dia g carik kt kedai hardware! hehehe

ieda said...

h4ni3..
tak...akak tak simpan sebab jarang sgt guna.

AI...
malu weh!!!!...hehehe..