SENANG CARI

15 May 2011

DALAM SUKA ADA DUKA.......

salam.

esok 16 Mei...HARI GURU.
selamat menyambut hari guru buat semua warga 'pendidik'.
moga anda semua dapat membentuk anak2 Malaysia yang berjaya & berakhlak mulia.
pastinya kebanyakan sekolah mengadakan sambutan hari guru esok..kebetulan lusa (Selasa) hari cuti umum (Wesak).sekolah anak2 saya tak taulah lagi...
tunggu balik sekolah petang ni...adalah berita dari wartawan kami, Nurul.

dalam kemeriahan sambutan hari guru ni saya mendapat khabar sedih dari rakan2 FB...
salah seorang guru masa sekolah menengah dulu sedang terlantar di HDU salah sebuah hospital kat utara ni.belum ada diagnosis tepat ttg masalah kesihatannya.
walaupun dia tidak pernah mengajar kelas saya tetapi kami satu sekolah tetap mengenali beliau kerana dia adalah seorang guru yg sgt baik.begitu juga isterinya...juga guru di sekolah saya dulu.
both are very friendly & easy to get along with.
(segmen kisah cinta kalian antara yang menarik semasa di sekolah dulu)

moga Allah segera menyembuhkan cikgu Teh.
buat cikgu Ummi....sabarlah menghadapi dugaan ini...
we pray for the best for him.
get well soon sir.
 
 saya ambil gambar ni dari fb cikgu without permission.
harap cikgu izinkan.

3 comments:

Sz said...

semoga cikgu k ieda cepat sembuh!

ooo lupa plak, di kedah hari ahad ialah hari sekolah ye...
dengar cerita ramai yang sambung cuti isnin ke selasa tu...

kakyong said...

Semoga cikgu Teh segera sihat.. walaupun saya tak kenal..


kak, result contest dah announce.. nanti syamila akan kumpulkan semua details yg berkaitan.. & inform kak yer utk menebus hadiah

link result

http://syamilamohd.com/2011/05/keputusan-penuh-ga-aksi-si-cilik-berbasikal/

SURIA AMANDA said...

bestnya kalau dpt jumpa semua cikgu2 masa sekolah dulu...