SENANG CARI

20 March 2011

TEMPERATURE NAIK

salam..
hari ni dah start sekolah utk Kedah.bebudak berdua tu sekolah petang.bambam plk ponteng sb malam tadi balik lewat.kami g Jitra.pk 12.30 baru balik dari sana.mek kecik ni lena sepanjang kat rumah member di Jitra tu tapi elok nak balik ja dia bangun...sepanjang jalan dok menyanyi2...terjerit2 dlm kereta.tp elok jg la.tak la mengantuk abahnya.
sampai rumah around 1.30am dia segar bugar lg.so pagi ni kesian plk nak kejut.

itu bab nabila...
ni nak story bab along plk...mmg sakit jiwa dgn budak ni.pepagi td saya dah suruh siap2 segala yg perlu nak ke sekolah (sesi petang).duty abahnya hantar g sekolah.tp tadi dah lalu kot rumah saya singgah nak ambil depa semua bawa ke ofis abahnya.dah 11.30 am pun.adik dah siap...just nak pakai tudung ja.nabila pun siap gak.yg dia tak muncul2.dahla ada customer dok tunggu kt klinik.sekejap tu dia muncul kat pintu..pastu hilang semula dalam rumah.lama gak tunggu baru muncul balik...

terbongkok2 ambik tali kasut kat kasut sekolah lama.....ish!!!!...
baru nak bubuh tali kasut!!!....kamu sabar???saya tak..
'along...jalan pi kedai satg..!"
kalau saya tunggu dia masuk kereta mmg dia kena bebel.temperature saya lg naik.
so I go first.ngko jalanlah ke kedai.bukan jauh pun.tak sampai 5 minit...(kalau jauh takdak la nak suruh dia jalan...mendera la plk jadinya).

tak taulah...dia jalan ke abahnya g ambik...I'm in my office.


4 comments:

cikceriacorner said...

hehehe..

sabau aje kan kak...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

samalah cam Firdaus.Yang lain memang dah habis sekolah, dulu pun cam tu gak. Ni sekrang Firdaus, yang suruh tak nak buat.cuba kalau tak suruh, cepat je buat.

Rai said...

hehe..anak saya belum skola..tapi rasa-rasa nanti ada la insiden yang macam ni..hehehe..saba je la jadi ibu ni..

ieda said...

cikceria..
sib baik takdak sakit jantung...hihi

cik ina..
budak2 ni selalu ralit dgn tv...tu kira takdak astro..kalau ada, lg teruk rasanya.

rai..
hehehe...be prepared.