SENANG CARI

02 February 2011

SAD SHOCKING NEWS

salam.
malam tadi masa OTW keluar makan with my family dapat news drp my sis call suruh bayar duit kutipan ahli khairat kematian.rupanya my regular patient's husband meninggal secara tiba2.masa dapat berita malam tadi everything was blur..sebab & masa kematian pun tak tau sb mayat still kat hospital.
balik dari makan tu terus ke rumah jiran yg uruskan khairat.dapat cerita sebenar dari jiran sorang lg yg kebetulan datang utk bayar duit juga.
kisahnya arwah jatuh lepas habiskan separuh masa pertama perlawanan bola sepak.arwah meninggal dalam perjalanan ke hospital.

sungguh...saya terkejut & sgt2 simpati kepada isteri arwah.dia bukan setakat customer klinik tapi dah menjadi teman saya & keluarga.banyak membantu masa arwah parents saya sakit dulu.paling saya sedihkan ialah dia juga sedang menjalani rawatan kesihatan sekarang.sayu hati bila melihat anak lelakinya (sekolah rendah) yg sedang seronok berbual dgn kawan2 di laman rumah mereka malam tadi...pastinya dia akan terasa kehilangan bila semua teman kembali ke rumah.kakaknya (usia sebaya nurul rasanya) hanya diam membisu..

sesungguhnya ujian ini amat berat untuk kak ana.tapi apakan daya kita.Allah lebih mengetahui.hanya redha & sabar dgn ketentuan ini.

AL FATIHAH UNTUK ARWAH.

ermmm.....kepada semua smokers...berhentilah merokok.sayangi diri & keluarga anda.

5 comments:

LayarLara said...

alfatihah.. takziah untuk keluarga mangsa

kayteeze said...

Salam takziah buat keluarga arwah.

nuyin2u said...

oh,..terasa kesedihan itu...takziah..

Mama Kembar 3 said...

takziah buat d family. hmm ajal maut ditangan Tuhan, tak dpt kita jangka where & when, sbb tu kena hargai setiap saat yang ada kan...

kakyong said...

salam takziah & AlFatihah