SENANG CARI

02 February 2011

TAHUN BARU DI BULAN FEBRUARI

salam..
esok Chinese New Year...
tak best sgt tahun ni sebab tak dapat limau free.
dulu masa my sis buka kedai runcit mmg dapat banyak...berkotak2 sampai tak daya nak makan.distribute kat jiran & staff klinik.sekarang kedai runcit dah tutup (sejak arwah parents sakit).customer clinic majoriti melayu.chinese ada sorang dua ja tu pun tak regular.takkan nak bagi limau kan? nak beli??..tak tau nak pilih.kena yg masam sapa nak makan.
dapat limau pakcik google jer..

apa yg best ttg CNY ni?ooohhh...saya suka tgk LION DANCE esp yg lompat2 atas tiang tu.tapi tgk kat TV ja..in real life tak penah tgk pun.setakat yg naik atas bahu ambik angpow tergantung tu pernah la...yg tu tak suspen yg lompat atas tiang tu yg buat kita seriau.mmg respect la kat org2 yg jadi singa tu...not an easy thing to do.
salute to the dancer


my thot...
pernah terbaca yg org Islam tak boleh wish ucapan sambutan   perayaan agama lain kpd penganut agama tersebut spt...slmt thn baru cina,happy deepavalli,merry christmas etc sb ia seolah2 kita merestui agama itu...
any comment drp yg labih arif?please share..tq.

1 comment:

peacenownhereafter said...

maaf lmbt komen.
sy br sempat nk bkk blog akak.
duk umh cuti cny tk smpt nk bc.
kalo ikt pengetahuan sy, kt blh wish n sm2 merayakan perayaan yg sekadar adat bg kaum lain. cthnya chinese new year.
tp perayaan agama cth thaipusam, kt xblh smbt. kalo kt sm2 merayakan, ianya spt kt mengakui wujud tuhan selain Allah.
wallahu'alam