SENANG CARI

01 February 2011

DARI 3 JADI 1.... PASTU JADI 2

salam..
apa yg 3...apa yg 1...apa yang 2????
jawapannya adalah..
kereta kat rumah.
mula2 ada 3..SU punya...saya punya & kakak punya.
kemudian return kakak punya & letgo saya punya.
tinggallah sebijik ja kat rumah..

hari ni dapat semula saya punya...
angan-angan
cita-cita
kenyataan
comey gak kan???
see...SU yg sanggup pi KL dgn motor sb nak plet wilayah.
kebetulan dia ada ride ke cameron so saya suruh ja dia terus ke KL dgn motor...
kata nak jimat kannn...sanggup ja dia.
asalkan dapat 'W'.
nak nombor sama dgn kereta lama tapi org lain dah beli....
ambik sama 3 yg belakang ja lahhh...
yg ni saya suka...besarrrrr.....
ni kureeeng suka sikit sb fabrik..cepat kotor.
sib baik kaler gelap.
bakal mangsa nabila...habisla kena pulas2 nanti.
tempat adjust kerusi dok kat tengah..
yg ni lain sikit dgn semua kereta yg pernah saya guna.
ni lg satu yg saya suka...banyak tempat nak letak barang @ sampah..
matrik dulu pun ada banyak ruang juga...best.
tempat kaki co pilot...lapang.
muat lg kalau nabila nak menempek.
ruang kaki belakang pun luas.
selesa utk kereta kategori comel ni.

down grade dari matrik ke i10.
almaklum minyak makin mahal.
dari 1.6 kita ke 1.1....
dari monthly lebih drp rm500 kpd kurang dr rm500..
jimat belanja bulan2 utk kereta.

sedap gak drive i10 nih.tapi panas sebab nampak ja kecik..cermin besar2 esp cermin depan.petang ni jg suruh SU pi tinted...tapi yg biasa2 ja....nama pun nak jimat.dapat voucher tinted RM100 tapi bila pi tgk harga...banding2 dgn kedai biasa...jimat lg kat kedai biasa...so voucher simpan saja.

so..sesapa yg tengah cari kereta comel bolehla belek2 i10 kat nearest HYUNDAI showroom.yg saya beli ni stok 2010 so ada diskaun RM3k.harga asal tak sampai RM50k pun.

mulai hari ni si kecik ni akan jadi jentera penggerak harian kami....moga sentiasa dilindungi Allah....amin..

emmm....saya suka bau dalam kereta baru....
          ....knowing SU as a man & as my husband...rupa cermin i10 ni wajib berubah esok...wanna bet??

12 comments:

NB KARA said...

ieda, berangan juga nak beli kereta kecil-kecil ini, i10 pun akak suka juga, asalkan ada kena mengena dengan hyundai. Tapi askar2 yang selalu mengekor akak ramai..jadi mahu ngan tidak, kena beli yag 7 seat, sekarang berangan nak beli starrexlah ieda..he he

ieda said...

kak yati..ni starex versi baby...hehehe

Solehah said...

comel i10..

kak Erna said...

ieda..tahniah dapat kete baru..senang nak bergerak kemana2kan..

Jue-Isteri_Ibu said...

comey nya kak i10.. tahniah..

kak ina kl (1) said...

akak pun dah pakai keta murah dah skrg ni..tak pakai lagi keta mahal cam dulu..nak berjimat punya pasal.

cuba pakai wifi lagi best tau..kalau call rumah ke rumah free..leh gayut lelama terutama dengan member blog

kayteeze said...

Wah... comelnya. Menarik sangat.

Kak tie ni tak boleh drive, selalu je jadi co-pilot.

Rizziela said...

Wah! Nabila dapat kereta baru....bolehlah nanti anti nak pinjam yer :D

mamaaedrean said...

ipoh ipoh ipoh....
nak tumpang boleh? ;p
jemput singgah jenguk kami yer ;p

ieda said...

solehah,kak erna & jue..
thank you.

kak ina..
wifi yg unifi tu ke?plannya nak buat yg tu jugak nanti.

kak tie..
pi lah ambik lesen..best tau driving..

rizziela..
terkebil2 nabila tgk kereta baru masa abahnya g ambik dia kat rumah pengasuh..hehe

mamaadrean..
boleh ja..tunggu kat simpang ek..hihi

DrSinga said...

saya pun sukaaaa bau kereta baru!!
ada air freshener yang gantung2 tu yang 'new car smell'
jadik.. boleh perasan berkereta baru selalu!!

ieda said...

DRS..
ya ka???nak kena pi cari nih..