SENANG CARI

25 January 2011

NYARIS-NYARIS SAJA

salam.
adeehhh....dahla masa limited,line internet plk macam biskut chipsmore...sakit jiwa betoi!!
apasal ntah seminggu dua ni line tak elok.kat ofisSU di sebelah tu elok ja.tapi CPU kat situ plk slow teramat.pakai laptop oklah.tapi laptop tu dah melekat dgn SU.takleh kacau kecuali masa dia outstation.tu pun kekadang angkut laptop sekali.

takpalah...sementara ada line ni jom kita sembang sikit.
tgh hari td keluar town..pi bank.kat bank tu parking ok ja.tapi tadi masa lalu dari jalan luar nampaklah 2 org officer MPSP dok sibuk tulis saman.saya mmg takdak tiket parking.selalu park tawakal ja.sb tu suka keluar hari jumaat sb parking free.makanya tadi,bila nampak depa dok rajin tulis2 tu saya pun drive lalu tepi2 depa.kemudian pusing ke belakang bangunan then parking kat lorong tepi bangunan.jauh jg dari officer2 tu.dalam hati dok doa jgnlah ramai org dlm bank.
masuk bank sat ja...ada kot 5 min...kebetulan tak ramai sgt..alhamdulillah.suka service Public Bank..kaunter banyak.servis laju ja.keluar dari bank tgk yg dua org tu ada area depan...lega.sekali bila pi kat kereta tgk2 ada sorang lg officer dok menyaman.alahai..dia mai kot belakang plk.sib baik ada 2 kereta belakang kereta saya...fuh!!!cepat2 masuk terus chow....hehe..selamat.

MPSP rajin la sekarang ni.baru last 2 weeks nampak depa pulun ngangkut motor2 yg salah parking.siap bawa lori.tapi tak dapat angkut pun sb elok ja depa turun tuan motor pun terus sambar motor masing2..lgpun depa bg juga seminit dua utk tuan motor ubah tempat.
apa peasaan anda bila tgk kereta yg diletakkan di tempat parking
tiba2 berubah wajah macam ni??
saya tak pasti kejadian ni kat mana...gambar ni ambil dari google.

uolls penah sipi2 nak kena saman dak?

2 comments:

Daddy Ziyyad said...

Saya pernah alami kedua duanya, sipi2 nak kena saman, dan telah disaman....

Kalau setakat saman, kira OK lagi..kalau kena tunda ke majlis perbandaran, memang haru..tgk kereta dah hilang..

ieda said...

DZ...
mau nangis tak berlagu...