SENANG CARI

26 January 2011

MINGGU CEMERLANG UTK NABILA

salam.
dah Rabu...cepatnya.
minggu ni sejarah buat Nabila sebab boleh hadir sekolah complete 4 hari...hehe...nampak sgt kaki ponteng.
hari ni senang sikit sb bangun sendiri walaupun malam td tidur 11.30pm.sempat main2 dulu sebelum mandi.hari ni umie mandikan tapi kakak tolong siapkan sb umie pun nak mandi jugak.kalau nak siapkan dia sendiri mmg lambatla jawabnya.mujur ada kakak yg rajin...thank you nurul....tengah pulun melukis gambar orang utk kerja sekolah.nampak cantik jugak.memang bolehla kalau diasah bakat tu.
sementara tunggu umie dgn abah siap nabila baca Yasin dgn mak long.kebetulan my sisters ada kat sini sejak Isnin.esok depa balik kampung.entah apa yg nabila baca tak taulah plk.macam menyanyi pun ada.tapi gaya mmg full mark la.
sebelum keluar nabila siap salam2,peluk cium kakak.amboi...nampak macam salam pagi raya pulak dah.

hari ni p sekolah naik motor.cuaca tak berapa ok.nampak mendung & half way macam banyak asap kat udara.meleleh2 air mata nabila.dah rupa budak nangis tapi muka happy ja.
sampai sekolah terus masuk.tutup gril.simpan seliper dalam beg plastik.semua buat sendiri.tiap2 pelajar kat sini ada beg plastik masing2 utk letak seliper.kemudian beg tu letak kat rak kasut.semua dah tahu rutin.tak payah suruh2 lg dah.
elok ja nak melangkah pintu masuk terdengar bunyi kucing...hmmm....terus tak jadi masuk.pi dok layan kucing plk.sampai umie dgn abah balik dia dok main kat luar lagi.pandai2lah cikgu pujuk satg kan...
masa umur 2 thn+
masa ni lidah dia nampak panjang.
sekarang tak nampak sgt dah...mungkin sb banyak cakap kot..hiihi

12 comments:

wahida said...

caiyok nabila!! auntie sokong nabila...jgn ponteng2 lagi tau!!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabila baik , sebab dah rajin sekolah.comellah Nabila.

SURIA AMANDA said...

nabila good girl la...

Wahidah said...

be good girl nabila...aja2 fighting..:)

KLMari said...

yeay !!!! Clap clap clap untuk Nabila !!!!

rATu kEBaYA said...

Salam..

Good girl.. dah pandai berdikari ya..

makdara TERdiva said...

dia dah tau pegi sekolah tu seronok kot!

macam akim..pantang cakap cuti sekolah..statlah mengaruk!

Kerikil Kehidupan said...

pandainya nabila...belajar pandai-pandai tau....

Azma said...

bagusnye.. cutenya nabila.. ieda ada buat oral motor excercise ke kat nabila? sbb saya perasan lidah nabila dah tak berapa pjg dah..

ieda said...

wahida,cik ina,lisa & wahidah..
tq from nabila..

KLM..
hoyeyyy!!!

ratu kebaya..
sgt nak berdikari sampai kdg2 kita sakit hati.

MDT..
kat sekolah ada makan best2..tu yg dia suka.

nanie..
terima kasih..insyaAllah.

azma..
takde specific exercise...makan ja..hihi
tapi mungkin sb semakin besar muscle tone makin baik.

Min said...

good girl nabila! kiss cikit! mmmmmuaaaah!

kakyong said...

bagus la nabila..
kak nabila ni masuk sekolah apa ya? sejak umur brp? malas nak godek n3 lama.. bukan apa, just utk info & cdgn utk Adib..