SENANG CARI

27 January 2011

MALAS????? DUDUK DIAM2 SAJA

salam..
apasal yer citer melayu kat TV (drama) suka buat cincai2???

last week tertengok satu scene..
......nurse check BP patient.guna BP set biasa tapi takdak stetoscope (yg letak kt telinga tu).pastu beria tulis kat rekod..sib baik tak tunjuk dia tulis apa....
bila guna BP set ni (sphygmomanometer)
mesti guna yg bawah tu jugak (stethoscope)...
ingat dulu masa first year my fren yg berlakon jadi doktor pakai alat ni terbalik..hehe...

.....malam tadi tertengok plk satu scene drama lain plk...melalak2 budak kecik nangis.suara budak umur setahun lebih tapi gambar baby dalam 4, 5 bulan.....skrip baby baru lahir...
bunyi baby nangis mana sama dgn budak setahun lebih...apa daa...

benda2 mcm ni buat saya malas nak tgk cerita melayu esp drama.kalau malas nak buat research jgn tulis skrip.
layan drama omputih lg best..depa bohong kita tak nampak.

saya suka cerita ni...GREY'S ANATOMY..
sometimes I learn from the TV series too...

emmm....bukan anti barangan tempatan.

5 comments:

Wahidah said...

setujuk sgt...suke sgt ngan grey's anatomy..sbb citer tu nmpak real..

tk mcm citer kt mesia..dl pernah tertgk citer Cinta medik eik kt tv tu..

pergh mmg tk leh terima akal la cara diorang berlakon..mcm tk wat research ja..:)

en_me said...

x penah tengok greys anatomy tewww.. tp yg doctor HOUSE teww penah.. ahaks

Min said...

setuju bangat...!

ieda said...

wahidah..
Cinta Medik???harapkan white coat tu ja..hehehe

en_me..
doctor house saya tak penah tgk.tv berapa?

min..
kan...kan...kan...

kakyong said...

betui la kak eida..
citer melayu ni byk hal yg cincai.. hatta yg guna lappy/email pun.. nampak tak real.. sebab dok tunjuk email diterima, tp dlm ruangan compose.. ingat penonton ni bodo sgt ker....

saya dulu pun rajin juga layan grey anatomy...