SENANG CARI

12 August 2010

SATU DAH SELAMAT..


salam..
alhamdulillah..hari ke dua puasa.cuaca panas tapi anak2 ok jer setakat ni.masa sahur tadi nurul bgtau tghari semalam dia dah letih.biasalah..hari pertama.dahtu digoda2 pulak dek nabila.bila kakak suap nasi kat dia boleh pulak dia eksyen2 macam sedap sgt makan tu...sambil bunyi 'mmmmmm...mmmmmmm'...pastu thumbs up..macam tau2 pulak kakak tak boleh makan...(ni abah dia yg cerita sb saya kat tempat kerja).

buka puasa semalam goreng bihun jer.kuih2 semua beli..org jual depan ofis ni jer kannnn....takyah susah2 nak buat.seringgit 4 biji..beli jelah apa yg nak.tapi malam ada plk org bg tepung talam dgn cempedak goreng...adehh...jenuh mengisi.

yang bestnya tgk nabila masa nak buka puasa.saya bg bihun dlm piring kecik kat dia.pastu air soya dlm special cup.kakak dgn abang masing2 ada food sendiri & air soya sorg satu gelas.saya suruh depa dok kat lantai sb meja tak muat..(hihihihi)..saya dgn hbby kat meja makan sebelah depa.tiga2 beradik menyandar kat dinding.dengar radio tunggu azan.yg bestnya nabila pun tak makan..main2 ja sudu dlm piring tu...sekejap2 dia baca doa..biasanya doa makan dia pendek ja.tp semalam punyalah panjang & berulang2.org lain tak makan dia pun tak makan juga..dah boring kat bawah dia alih ke meja plk..bila azan magrib abah baca doa barulah dia start makan.macam faham jer org puasa.
tapi bila dah start makan tu...paham2 jelah..makanan banyak.dia pun non stoplah.sat2 nak makan.sat2 nak makan.pk 11 lebih dah angin mengantuk..berat perut la tu.

pagi tadi bangun awal..pk 7 lebih dah uk uk...biasanya tghari @ petang..tangki penuh dah la tue....tak pasal2 umie kena mandikan dia pepagi..terganggu waktu tido umie..(saya suka tdo sekejap sebelum g kerja..hilang ngantuk).sib baik pas mandi dia menguap2 lg..pas bg tdo dgn abang dia.kalau biar dgn saya mmg takkan tdo.dia ajak main ja...nabila takpe la boleh tdo anytime.umie keja non stop 9 am till 4 pm...kenalah ready betul2 sebelum g kerja.kang nanti tertido dpn patient tak ke haru.kalau tak puasa takpa...boleh mengunyah...(mana tak gemuk..ishhh).
kalau makan sedap ibu jari kecik tu mesti naik..

tak sabar nak tgk aksi nabila petang ni.kena ambik gambar hari ni..semalam malas..

6 comments:

Rizziela said...

Pandainya Nabila
Tahun depan dah boleh start buka puasa

Zaitun said...

Nabila cerdik budaknya.

Azma said...

bagusnya nabila.. good girl!!

KLMari said...

Sama macam Intan juga...asal makan aje, mesti tunjuk thumbs up...then cakap 'best'....Juga makan non-stop selagi ada makanan kat dapur...dan selagi ada orang makan, dia akan join makan...:)

ieda said...

rizziela..
2nd day nabila tak tahan...naik angin..makan nasi awai..hehehe

zaitun..
dia macam faham.

azma..
harapnya besar nanti boleh puasa.

KLM...
hahaha...exactly the same..risau takut muntah.tp tak plk.

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.