SENANG CARI

11 August 2010

Contest "Saya Sayang Adik" anjuran Mama Ilah Fazilah"

salam...
jom join contest ni..

hari ni last day.penyertaan ditutup pada 11.59pm..sempat lagi kan.
untuk tahu syarat2nya sila jenguk blog MAMA ILAH FAZILAH (kebetulan...saya ada kawan nama fazilah & dipanggil ilah).

ni gambar anak2 saya..
kakak yang sayangkan adiknya.
adik pun sayang kakak juga tapi selalu buli kakak.
nama kakak: nurul ainul hayat (menghampiri 12 tahun)
nama adik: nabila norfauziah (menghampiri 4 tahun)

kisahnya:
nurul mmg banyak berkorban untuk adiknya yg special ni..dia banyak membantu menjaga nabila...bagi mandi,basuh uk uk,bagi makan,bagi tidur,ajak main...semua boleh diharap.walaupun kadang2 merungut sebab adik terlebih lasak,nampak kasih sayang dia terhadap adiknya ni.bila saya marah2 nabila masa nabila ganggu saya masak,cepat2 dia datang ambil nabila pergi main kat ruang tamu.sambil pujuk-pujuk.nak pujuk nabila tak susah sangat..bagi jer benda makan..settle.
sebut bab makan,nasi nurul selalu jadi mangsa nabila.konon2 nak share tapi nabila yg makan lebih.nurul marah???oooo...tak pernah.
ada sekali tu nurul kena ulcer kat bibir mulut.so dia tak makan.saya suruh dia suapkan nabila sebab saya pun nak makan time tu.nurul suapkan jer.mula2 mmg ok.tengah makan nurul nak cakap something kepada saya.tetiba "panggg!!!"...pelempang nabila hinggap kat muka kakak dia.puncanya?tak bagi kakak sembang dgn umie..kebetulan kena kat bibir nurul yg sakit tu..terus menangis teresak2 si kakak.tapi yg bagusnya nurul ni,dia tak marah pun nabila..menangis jer sambil tangan terus nak suap nasi kat adiknya tu.saya tanya.."kena kat tempat yg sakit tu ke?".nurul angguk jer..terus saya suruh dia masuk bilik...and nabila??tercengang2 tengok kakak menangis.pas tu terkebil2 tengok muka umie membebel kat dia.memang nabila tak faham sgt tapi benda tu menyakitkan kakaknya dan perlu ditegur.
untung nabila ada kakak yang penyabar.
moga bila besar nanti nabila dapat melindungi kakak sebab nabila lebih garang.

8 comments:

Ain said...

bagusnya kakak nabila....

selalunya kakak mesti kena buli ngan adik kan....

sama jugak la ngan danish yang asyik kena buli dek sarah...

huhuhu...

gud luck untuk akak dan anak-anak...

ieda said...

ain..
tq.
kakak ni mmg banyak mengalah.

KLMari said...

Kakak yang baik....tersentuh hati saya...Harap my eldest pun buleh jaga adiknya tu nanti..la ni tengah lasak and degil..she's 8...:)

Fariza said...

baiknya kakak...

Iela Fazielah said...

baiknyer kakak w/pun kena buli dgn adik...ila dtg terjah... gud luck ye

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

nurul kakak yg baik.
sabar dia dgn nabila...untung nabila.
good luck ye ...

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

kakyong said...

sgt touching.. bertuah nya nabila dpt kasih sayang tak berpenghujung cam kakak nurul....