SENANG CARI

16 August 2010

RAMBUT RAYA

salam..
bulan puasa ni kita cerita yg santai2 jer...bg kepala otak relax sambil menghayati ramadhan.
ni aktiviti sabtu 14/8/2010.sesi menarah kepala.kena pi awal2 sb kedai ni akan sesak menjelang raya.apasal nak raya pun org kecoh2 nak buat rambut??pakai tudung kan elok..anak2 saya terpaksalah kan coz nabila kecik lg..rimas tengok rambut cucuk mata.along kan lelaki so takkan nak rambut panjang.abahnya pun takleh panjang...jadi out of shape.abah yg paling susah sb satu ni jelah kedai yg boleh buat shape rambut petak ikut kehendak dia.tu pun owner kedai yg kena potong..pekerja semua takleh buat.tak jadi.kalau org ni pindah ke hapa taktau lah dia cemana....bertocang kot..dak pun botak...????....aiyeerrr..
kedai gunting rambut ni kat Sg Lalang Sg Petani.terletak ke dalam sikit tapi pelanggan sentiasa ramai.cantik kedai ni..lapang.pekerja pun ramai so taklah lama menunggu.kebanyakan adalah regular customer sb tengok cara tokey ni tegur mmg dia dah kenal org tu sampai ke anak sekali.mmg bagus tokey ni.cakap melayu fasih...ramah tamah.siap tanya ni rambut raya @ nak mai sekali lg...saya kata rambut raya..so dia pendekkan lg rambut along..hehe.tak rajin la nak mai sekali lg..dia pun cakap kalau dekat raya mau kena berbaris sampai kat pintu.....p/s...bayangkan collection dia....

harga reasonable...gunting rambut hbby,along & nabila + cuci rambut hbby = RM20.
nabila pun cuci rambut jugak..tapi basuh ja..siap baring2 kat tempat cuci tu tiru abah..bila kena air ja terkebil2 & kalut nak bangun sb terkejut..lawak betul.tapi sgt comel bila kepala kena balut dgn towel..terkekek2 gelak seronok...

jom tengok gambar sesi gunting rambut..
gambar hbby takde sb bateri kamera habis..cisss...takde warning tetiba padam.

full house
along sedang diproses oleh tokey
budak kecik ni ambik turn nabila sb dia kan kecik lagi..takleh tunggu lama2.
elok2 siap ja budak ni nabila punya happy sb turn dia sampai dah..
budak ni turun kerusi nabila siap cakap...abisss...
ada saja orang nak melayan dia
debarannn.....
comel jer kena selubung
main sat jer pun..pastu toleh sana sini.
mengikut arahan suruh tunduk
pepandai jer tokey ni fesyenkan rambut nabila...sib baik comel.
ok kan???

(nurul takmo potong...nak simpan rambut panjang pulak.)

14 comments:

Pnut said...

laaa mana dia pic rambut baru Nabila?? dok baca sampai bawah ingatkan ada... ishkk

JMY said...

mcm mana nak masukkan iklan nuff kat tgh2 antara post dengan komen ? saya dah cuba asal tak jadi2 ?

SURIA AMANDA said...

akak ..amik la pic dia dengan rambut baru...x pueh hati ni nak tgok hasilnya..

ieda said...

pnut...
hehehe...takdan nak ambik lagi..taulah budak ni..seksa nak ambik gambaq.

ieda said...

JMY..
saya pun buat banyak kali jg baru dapat..
make sure klik kat expand widget tu dulu.pas tu ikut ja arahan kat add ads tu.klik kat tanda blogger tu then ambik yg 3b.
selamat mencuba.

ieda said...

lisa...
masih mencari kesempatan..

Kauthar said...

kak ieda..saya pun dalam proses nak bawak atif gunting rambut..rimaih tgh rambut dia la ni :)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

kak,
pasni tunjukkan nabila dgn rambut baru yer...comel tgk dia.

kak ina kl said...

salam dan selamat berpuasa..
nasib baiklah nabila baik ajer masa potong rambut.

Insyallah mungkin Yana balik sebelum raya.

ieda said...

kauthar..
bg pendek terus..tahan lama sikit.


fiza..
nanti akak upload.


kak ina..
jenuh juga main dgn dia..asyik pusing sana sini.cuma tak nangis ja.

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

kakyong said...

not bad lah rege nya.. sgt reasonable...

baik jer nabila masa sesi potong rambut.. anis & aliya belum penah potong rambut kat kedai.. x tau lagi aksi depa camana...

ieda said...

kak yong..
kalau jenis berani takpa..nabila ni semua nak tengok...toleh sana sini.tu yg tokey kena potong..staff dia tak berani.

Anonymous said...

Kedai dkat mne ni