SENANG CARI

15 August 2010

NABILA BERSAHUR

salam..
hari ni ramadhan ke 5..
ramadhan kali ni agak kurang meriah bg saya sb parents dua2 org dah uzur esp my father.walaupun nabila sentiasa meriuhkan rumah tp tak sama dgn kemeriahan dgn ibubapa sendiri.bapa saya mmg tak larat sgt dah..semua kena diuruskan oleh org lain...kakak saya yg jaga sb dia tak kerja.tp rumah dekat2 saja.tiap2 hari saya ke sana.en hbby plk sakit kaki...gout.sejak balik konvoi kaki tu sakit ja tp tak teruk.petang semalam berjalan kat bazar ramadhan terus malam td makin berdenyut.hari ni tak ke mana...dok rumah saja.

harap2 malam nanti takdak la sapa2 yg gatai mulut ajak dia keluar pi makan rojak singkir (org sini sebut singkiaq)...rojak ni acara wajib depa masa bulan posa sebab kedai ni mmg buka bulan posa saja..terrer dak org ni?...dalam setahun meniaga sebulan saja.tiap2 malam buka sampai subuh...memang penuh pelanggan dia.rojak dia mmg sedap..takleh lawan.sepupu en hbby yg dok KL tiap2 thn mesti balik raya sini awal sb nak makan rojak ni...nantilah..insyaAllah minggu depan saya pi & ambik gambar utk buat entry kat blog ni.

sebenarnya buat entry ni nak bgtau nabila dah 2 malam bangun sahur ...(org kedah kata soq).malam sabtu bangun minum air kosong saja.malam tadi siap makan nasi sekali..
mula2 dia kata nak nasi saya ingat dia saja2 cakap sb dia ni kalau nak makan nasi @ minum susu  waktu pagi kena mandi dulu.bila saya bubuh nasi nak makan dia beria nak juga..saya tanya nak nasi??dia angguk..masih tak percaya tp suap sajalah..rupanya mmg dia makan..banyak juga.nasi dengan telur dadar saja pun...pastu tambah kicap.nasi panas2 kot..tu yang sedap.beras pulak en hbby beli beras siam kat padang besar special utk bulan puasa ni.

perasan tak rambut baru nabila?
abah kata macam cina bukit..hehe

p/s...meja makan mmg tak boleh letak alas bila ada anak kecik...
takut anak tarik alas tu..

12 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Hehehehe Pandai je abah nabila 2.. Tapi cute betoi ler anak dara kak ieda ni.. Seriously.. Nakal je rupanya.. Hehehehe Selamat bersahur nabila sayang..

Noina said...

cekcinyer Nabila kat meja makan..hehe

Kerikil Kehidupan said...

Wah..seksinya nabila...nak posa jugak ek? Iman pun sama, time sahur jer dia bukak mata..tapi sahur susu la..he..he...

Rizziela said...

Seksinya bangun sahur

SURIA AMANDA said...

Nabila kena puasa nih...dah bangun sahur dan makan sekali kan..tapi apesal seksi sgt nabila?

SURIA AMANDA said...

Nabila kena puasa nih...dah bangun sahur dan makan sekali kan..tapi apesal seksi sgt nabila?

ieda said...

ina..
sgt nakal la ni..lagi banyak perangai lawak dia.

noina..
seksi semedang..

kak nani..
posa sampai pk 10 pg ja..hihi

rizziela..
mmg dia tdo macam ni.kalau pakai elok2 pun dia bangun tgh malam suruh londeh semua.

lisa..
hehehe...posa la tu...asal nmpak mak dia...acik...acik..(nasi)

NORHAYATI BERAHIM said...

geramnya tgk nabila, rasa nak cubit2 aje perut dia. Gebu sungguh..ha ha ha

ieda said...

kak yati..
dah gelap kak..asyik takmo pakai baju..tapi buncit maintain..hihi

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.

kakyong said...

auwww.. seksinya nabila...


eida,
rumah kakyong pun sama.. x berani nak letak alas meja.. tgk rumah org lain yg ade anak kecik, elok jer meja makan berhiasa bagai.. tp rumah saya.. x tahan 5 saat.. jd lebih baik bogel jer.. ;)

ieda said...

kak yong..
nabila ni kalau angin, dia tarik ja segala benda..tu yg tak berani letak.