SENANG CARI

17 June 2010

KEMBARA CAKNA & KEMPEN PERANGI RASUAH

salam..
sambung cerita konvoi...cerita panjang tp akan diringkaskan..

sepatutnya kumpul kat SPRM Penang pk 8 pg tp team kami lambat sb dok sibuk pasang sticker kat petronas Perai..sampai Penang jalan plk jem..so sampai SPRM dekat 9 am..tak sempat breakfast..

pelepasan di buat oleh pengarah SPRM Penang..dah Datok tp saya asyik la dok terpanggil puan..adoi...sib baik dia baik..layan jer..hihihi

macam biasa konvoi bergerak diiringi polis trafik & marsyal..marsyal sebenar 3 org jer tp ada geng big bikes SPRM 3 org yg volunteer nak jd marsyal gak..meriah ler jln raya penang pg tu..

berhenti kat Grik sb ada lunch yg disediakan oleh Majlis Daerah Grik..speech sikit..tukar2 cenderamata then makan..
nabila bukan main happy sb boleh lepas...ronda habis.

then terus gerak ke Kelantan..berhenti kat petronas Jeli untuk solat..panas giler kat sini.hbby park keta jauh plk tu..terpaksa berpanas usung budak debab g mandi..sian plk dia kepanasan..lenguh habis tgn umie ni..tp takpe.janji nabila happy.
ada polis siap tunggu kat situ.so tak leh lengah2.terus gerak ke KB.best time ni sb polis ikut sepanjang jalan.walaupun jalan sesak tp konvoi boleh lalu smoothly..kalau takde polis mmg akan ada driver2 lain yg buat degil..mencelah sesuka hati..sakit hati tgk sb takut x'cident..

sampai IPK Kelantan around pk 4.30 kot..tak ingat sgt..bapa2 & anak2 terus g hotel.tinggal ibu2 coz ada sesi dgn pengarah SPRM & PERKEP..ingatkan sesi apa..rupanya ceramah ttg pencegahan rasuah..buat kat bilik a'cond..kerusi plk best..apalagi..saya terlelap dgn nyenyak sekali...sedar2 dah separuh jalan..hehe..wat bodo jelah kan..

pastu ada tea then terus ke hotel..tak jauh pun..jalan kaki jer..we stayed at KTC...dia apartment style..2 family per apartment.sementara tunggu hbby settle kunci sempat jumpa kawan lama..now lecturer kat USM & hbbynya eye specialist kat hosp KB..lupa plk nak ambik gambar dgn dia..

mlmnya...makan nasi kerabu (supplied by SPRM Kelantan) dgn nabila.pas mandi & solat terus tido sampai pagi...huh..legaaa...tak sedar pun hbby bangun mandi,makan bagai..budak2 pun tido sendiri kat hall...umie letih tp happy..
bestnyer jalan jauh ni solat boleh jama'..takla kalut jadinya....the beauty of Islam.

eh...panjang gak no...

sambung lg esok..


8 comments:

kak ina kl said...

salam..syok tenguk gaya nabila tu..macam-macam gaya ada..

tentu penat kan..tapi bestlah akak tenguk..

ieda said...

kak ina..
mmg penat tapi enjoylah kak..dah lama tak konvoi dgn geng2 ni..

nabila tu...hehe..ngalahkan artis.semua org sibuk nak main dgn dia tp dia buat jual mahal plk..

ppb_ppkp said...

wowweeeeeeeeeee..syioknya...xpenah konvoi...

re:kak ieda..ni la masalah imah...
xmaw mkn nasi...asyik mkn buah..buah....nasi susah sgt nak telan..uhuhuhu..
mujur la sayur n ikan bleh ratah..
roti bleh la masuk gak..nasi ja..

ppb_ppkp said...

wowweeeeeeeeeee..syioknya...xpenah konvoi...

re:kak ieda..ni la masalah imah...
xmaw mkn nasi...asyik mkn buah..buah....nasi susah sgt nak telan..uhuhuhu..
mujur la sayur n ikan bleh ratah..
roti bleh la masuk gak..nasi ja..

ieda said...

imah..baby besaq nanti bli avanza..boleh join konvoi.

baby imah ni western sikit kot..tak berkenan nasi...tp takpa..makan ja apa yg boleh..jgn lebih2 dahler.

Wan Anie said...

best kan dapat konvoi ramai2 cam ni.... huh lama nyer tak berombongan

akuzle said...

salam singgah, kak...

tq sudi jenguk kt belog sayer... maaf sy x sempat nk 'merayau2' byk kt belog akak lg neh.... insyaallah, ader masa sy singgah lagik nooo... wasallam!!

ieda said...

wan..jom la ikut..

akuzle...
sila datang lg..rumah ni tak penah tutup pintu..