SENANG CARI

16 June 2010

mengalahkan on call...ish..

salam..
ni cerita sebelum konvoi.
tahun2 lepas saya & hbby mmg tidur around 3 pagi pd mlm sebelum konvoi sb dok siapkan baju & segala dokumen/list peserta.so thn ni cakap kat hbby siap awal2..takmo tdo lewat,letih.barang2 sendiri mmg saya dah siapkan.tinggal benda2 kecik jer..
sekali mlm tu hbby cakap baju konvoi siap pk 1 lebih..
paling lewat 2 pagi..adoiii!!!

pk 12.30 am kami keluar berdua g ambik baju kat tempat embroid..pk 2 lbih sampai balik kt kedai...lipat2 & kemas2 baju semua.tu pun lipat untuk polis,marsyal & SPRM jer.yg member2 NARC susun elok2 jer..malas nak lipat.sambil lipat tu suruh hbby tido sat coz nanti dia yg nak drive..

around 4.30 am baru balik rumah.baju2 tak iron lg..nak keluar pk 6 am...so tak jadi nak tido.
before 6 am bangunkan nabila..mengeliat jg la sb awal lg.sib baik bukan jenis nangis..masa mandi dia marah2 jg tp bila abahnya berdiri depan pintu bilik mandi terus diam..

around 6.30 am dah keluar coz kena ada kat SPRM Penang by 8 am..
sakit habis badan sb angkat barang & tak tidur for more then 24 hrs...sib baik masa on call dulu dah pernah kena mcm ni.takla pening/sakit kepala.

baju yg lambat siap sb banyak embroid kat depan & tgn baju
barang sendiri & barang peserta konvoi..
ada separuh lg kat kereta member.

anak pun kena pos ke kereta member sorang ..
sapa lg kalau bukan aiman @ along.
dah tak muat.sit belakang tak boleh buka.tp budak2 ni mmg dah tak kisah..depa pilih sendiri kereta sapa depa nak naik.

7 comments:

Rizziela said...

Wah! banyaknya barang..

mesti best kan joint konvoi

ieda said...

rizziela..
mcm tu la tiap2 tahun..tp mmg best.sampai rumah baru rasa letih..hihi

Pnut said...

cam teringin je nak join eheheheh ken racun hubby dulu..
erkkk bukan racun dia..meracuni pemikiran dia..saya on aje..

ieda said...

pnut..racun jgn tak racun..langkawi plk pas ni..bawa kereta sekali..tp kena kumpul duit dulu..hihihi

kakyong said...

konvoi ke mana tu?
patutlah senyap jer...
nak tanya ieda ade poslajukan parcel ke kakyong ker?
dpt sorry note dr poslaju hari jumaat lepas.. sbb ptg asyik hujan, suami malas nak kuor rumah... ni masih berteka-teki, parcel dr siapa kah itu...

ieda said...

kakyong..
g kelantan & t'ganu.
belum pos lg..brg belum siap....
pegi jelah ambik..hadiah misteri drp org lain tu..hihi

Anonymous said...

Is it possible Abercrombie clothing to turn a profit by gifting abercrombie Jeans promotional items and selling your inventory at the same time? Is it possible to Abercrombie Pants make large sums Abercrombie Tees of money by giving away promotional clothing? Abercrombie Shorts Will this practice bring awareness to your brand? Fashionable promotional clothing items are a great way to Abercrombie Sweaters help sell your brand to your target audience. Items like shirts and caps are favorites among most consumers especially when they receive them for free as a gift or give-away. Be it a screen printed tee shirt or an embroidered hat or polo shirt, your imprinted logowill leave a long lasting impression and gain a lot of attention by your targeted audience.