SENANG CARI

18 June 2010

KEMBARA CAKNA DAY 2 (12.6.2010)

salam..
punyalah sedap tido sampai azan subuh pun tak dengar..aiyoo...tak baiklah mcm ni.bangun2 tengok member sorg lg dah siap.hbby dia dah ke bawah hantar beg.malu gak tp buat bodo jer..budak2 semua tak bangun lg..terpaksalah dikejutkan.mula2 depa taknak bangun..then kena ayat ni..'hei..bangun..nak duduk sini ka?'..terus kalut bangun mandi..hihi.
nabila kalut cari baju..
syahira dok sedap bungkus lg.

sarapan kat hotel...mula2 semua mcm teragak2 boleh b'fast ke tidak coz my hbby tak cakap per pun.tp lama2 wat kering jelah..ladies start followed by bapak2.perut dah lapar kan..

kebetulan ada muzakarah PAS kat KB so Tuan Hj Hadi & the team ada kt situ..boleh nmpk 2 group berbeza..satu group berjubah..satu lg hanky panky...masing2 lawan perati hg aku.

pk 9 am gerak ke Toyota KB..tiap2 thn mesti ada makanan (sarapan/dinner) provided by Toyota KB..thanx for ur support...spt biasa ada speech & hamper kereta tercantik..last year dapat..this year dapat lg..hihi..nak wat cam ner..keta lawa kannn..ergghhh..
sarapan kat Toyota KB

flag off hari ke 2 kat sini.then terus bergerak ke Tok Bali utk bg2 pamphlet/sticker & topi keledar kt org ramai.topi ni sponsored by JKJR (jab keselamatan jalan raya)..hari ke 2 SPRM Penang tak ikut..ganti dgn SPRM Kelantan.geng THR Gegar pun ikut sama..tp tak best sb depa tak mentioned dlm iklan ttg konvoi ni...last year Manis FM mentioned banyak kali..rasa dialu-alukan jg..dulu buat dgn skuad ERA pun depa mentioned jg..siap buat iklan lg..tp ERA dah tak pakai avanza.takleh ikut la.

dr Tok Bali terus ke masjid terapung Kuala Ibai utk lunch & solat..mandikan nabila dulu..so bila p nak makan food dah abis..belasah ais krim jelah..then solat kat masjid terapung..best masjid ni..tempat solat pompuan kat atas..tinggi plk tu kena panjat.
lepas solat

dari masjid terapung terus ke Noor Arfa Batik...lepak kat sini lama jg..nabila dibebaskan sepenuhnya..letih hambat dia naik turun tangga.masuk kat bhg baju2 lg suspen coz ada pasu2 yg mudah pecah..jenuh la dok tarik perhatian dia ke tempat lain.
habis rak2 dipanjatnya..ishhh...

lepas tu baru bergerak ke hotel budget D'Ibai Inn.we all 4 family join sekali kat homestay sb bilik dah habis..meriah giler coz ada 11 anak..8 kecik,3 besar..rumah ni panas sikit waktu siang tp dah malam sejuk sb rumah kayu..hall panjang giler..suka hati la budak2 tu bersukan.
hall yg panjang..
semua dah bangun tinggal nabila jer melayan mimpi.

homestay..D'Ibai Inn kat depan tu jer

malam..dinner provided by SUK Terengganu kat Hotel Seri Malaysia..
food biasa jelah..variety..
pas dinner hantar budak2 balik then keluar kejap
dgn hbby g cari t up..

balik tu kemas2 badan terus lepak tgk gambar2 yg ambik siangnya...hbby biasalah..dah jumpa kawan...lepak kat kantin sampai pk berapa ntah..bujang teruna 2 org (anak kawan) tu pun tak tau balik pk berapa..ish..merdeka hampa nooo...


food kat kantin Ibai Inn mahal giler weiii...servis slow plk tu..

2 comments:

Nia said...

salam, terima kasih sudi ziarah blog saya ya

noor arfa tu dengarnya kalau beli kat kilang pun mahal jugak. kualiti tinggi agaknya kan.

ieda said...

nia..
saya pun tak pasti ttg harga sb tak mahir kes batik2 ni..tp tgk ari tu ramai gak yg beli.ada offer.