SENANG CARI

19 November 2009

dan keputusannya........

result UPSR hari ni.... along dengan jayanya dapat 4C 1E...am I jumped with this result?certainly not..depressed?lagilah tidak..abahnya cakap..'oklah tu..sama dgn 4A 1B'...hahaha...untung kau along dpt mak bapa mcm kami.kalau dpt org lain tak taulah.. ngapa saya tak kisah sgt dgn result ni..coz saya tau dia mcm mana.kalau dpt 5A mmg saya suruh lembaga peperiksaan tu check balik paper dia.bukan merendahkan kebolehan dia but for now his level is expected around that level.infact I thought it's gonna be worse then that.why?dia banyak sgt ketinggalan kelas masa tahap satu (std 1 to 3).hanya boleh membaca masa std 4..so exam std 6 dpt result mcm tu kira oklah kan...acceptable to me.dahlah bukan kaki study.asyik main & tv jer.dia mmg ada good brain cuma takmo usaha..cepat give up.hopefully dah menengah nanti dia makin bijak berfikir untuk masa depan sendiri. untuk along...one day u will read this blog.. umie cuma nak cakap...kamu sebenarnya pandai..cepat dapat bila belajar.cuma kamu cepat give up untuk benda2 yg susah sikit.. jangan putus asa..rajin berusaha..kamu dah tengok & rasa macam mana abah susah dulu & kamu sedang tengok abah usaha untuk naik semula..ikut cara abah..kena rajin baru boleh berjaya.. nak main boleh..nak lepak pun boleh..tapi mesti ada masa untuk belajar..untuk masa depan kamu..bukan untuk orang lain..kamu boleh buat.

No comments: