SENANG CARI

01 May 2014

APRIL NOTES

salam sejahtera semua...

sedikit update buat kenangan...
bulan April ramai rupanya sahabat handai yang menyambut ulangtahun kelahiran...tengok kat fb baru perasan.
tuan badan pun April juga...mak mertua pun April....berbeza beberapa hari saja.
24 April birthday mak mertua...tak adalah sambut special apa pun...anaknya kan sibuk memanjang...sibuk apa ntah...
so Jumaat 25 April bawa mak mertua dinner kat sini2 ja...kedai ikan bakar di tanjung dawai.sekarang dah dapat idea baru....seekor ikan potong dua..dapat dua jenis menu. separuh bakar & separuh lagi 3 rasa ataupun sweet sour.
si kecik tu makan sikit ja...kalut nak main.kebetulan anak tokey kedai ada,bukan main syok dia melilau.makan pun kena paksa.




sabtu malam ahad...tak tau dah nak dinner apa...kebetulan ada voucher pizza hut maka berangkatlah anak beranak menghabiskan isi poket di pizza hut.
tapi jimatlah...beli satu set dapat lagi satu set percuma.
satu set tu ialah regular pizza,2 mushroom soup & 2 ice lemon tea...maka bila dapat lagi satu set free cukuplah untuk kami anak beranak.
soup abahnya tak makan....ice lemon tea nabila tak minum...just nice.tambah side order sikit lagi...kenyang.
first time nabila pulun pizza.sebelum ni dia tak suka sebab tu jarang ke pizza hut...kesian kat dia tak tau nak bagi makan apa....lepas ni bolehlah jengah2 sini lagi.



dalam ngantuk-ngantuk masa nak balik tu sempat lagi berposing....honda ada buat promo kat village mall tu.ternampak plk model-model ni berposing.maka haruslah model kecik kami join sekali....dengan seliper jepunnya...hehe...hentam sajalah kan baby.kakak2 ni pun sporting...layan ja budak kecik ni.

*****
peristiwa2 lain di bulan April...
  * bulan pernikahan kami
  * bulan kehilangan bapa mertua


1.5.2014....bermulanya bulan Rejab.....
selamat menyambut bulan Rejab...moga kita semua sentiasa di dalam rahmatNya..



No comments: