SENANG CARI

13 August 2013

DRAMA RAYA

salam...

DRAMA QUEEN kami di hari raya 2013..


 raya pertama....
kat rumah mak tehnya...
tak taulah apa yang didramakan dia kat tangga tu.

 raya ke 2.....kat rumah....tengok aksi dia marah firdaus 
sebab firdaus ambik mainan yang dia dah simpan.
bila firdaus nangis......dia jadi macam kat bawah ni...

 HANYA LAKONAN SEMATA-MATA

raya ke 3...
pulun nangis sebab luka kat tapak tangan..
terjatuh masa main2 kat tepi rumah sahabat NARC.

 lukanya besaq tu ja pun....
acting lebih.

tapi masuk raya ke 4 dia tukar watak...
 tetiba jadi anak dara tolong hidang makanan...
bawa cempedak goreng tu dari dapur ke ruang tamu (masa ni beraya kat Kulim).

jadi kakak tolong ngasuh Iman (anak tuan rumah)


tapi antara banyak2 lakonan dia,lakonan yang terbaik adalah di tanah perkuburan Singkir masa melawat pusara arwah ibu & nenek along & nurul...kawasan yang sunyi tu (ramai orang tapi semua diam ja...ada yang mengaji) tiba2 tercemar dengan jeritan dia masa kami dah nak balik...siap tarik2 tangan kakak tak mau balik sambil jerit2....."ummie!!!!!...ummie!!!!....."
kemudian tu jerit plk....."kakak!!!..kakak!!!...."...along,abah pun disebut juga....
aksinya sebiji macam drama yang anak2 menangis selepas jenazah dikebumikan...

saya tak sempat nak snap gambar aksi dia tu sebab dok gelakkan dia...malu kat orang pun ya jugak.semua berpaling tengok dia....kalut tarik tangan dia ajak balik...apala punya budak.


5 comments:

Zach's Momma said...

hahaha.. boleh dapat anugerah skrin la nabila ooii..

btw, Selamat Hari Raya kak.. :)

Rizziela said...

Bijak anak dara ni..yg bawa cempedak goreng tu Nampak nar ayunya si gadis pinggitan

Fatonah Rahim said...

Kikiki
Kelaka la nabila..

Memang Puteri Drama betul...
Cute jer buat aksi drama kat tangga.. :)

Selamat hari raya kak!!

mama ila said...

hehehe..pandai berlakon yer... klakar =)

Cikja said...

hahahhahha...boleh bayangkan scene tue...

lawakla nabila nie...