SENANG CARI

26 November 2012

UDAH 14...

salam..

26.11..
birthday nurul hari ni...yang ke 14.
sekejap saja...dah besar & tinggi lampai (sampai kawan2 tanya rahsia nak cepat tinggi).badan sajalah tinggi...perangai tak macam 14 tahun lg pun (at least pada sayalah).tak berapa nak mature lagi.
tapi untuk kerja cuci mencuci & jaga adik..alhamdulillah..boleh diharapkan dah.masak memasak ja tak boleh lagi.nak buat cemana kan...umie dia jenis kalau ke dapur tak suka ada orang tolong..rimas.semua nak buat sorang2 ja....macam ada lebih daya tumpuan gitu...hahaha...masak tak la sedap mana pun.

cuti ni baru ajak dia tolong2 prepare barang2 sebelum memasak.jenuh jugakla bersabar.jenis slow & steady anak dara ni.suruh cepat macam mana pun dia tetap dgn speed yg sama.tapi kalau ada drama korea kat tv laju ja nak mengadap.

anyway...utk nurul...
satu hari nanti kalau adik baca...(nama panggilan kat rumah ialah adik)...

happy 14th birthday...
teruskan nilai2 positif dalam diri kamu....
kamu tidak berada dalam golongan intelligent tapi kamu rajin berusaha...keep it up.
cipta kejayaan dalam akademik...
cipta kecemerlangan dalam hidup...
jadilah anak yang membanggakan ibubapa (terutama abah)...
jadilah muslimah yang taat kepada Allah & Rasul...
kamu akan dewasa menjadi seorang yg cantik fizikal...
indahkan lagi dengan kecantikan jiwa...
sentiasa berdoa untuk arwah ibu...
doa utk abah & umie....along & nabila..
setiap kali selesai solat..
berdoa juga utk keselamatan diri kamu dunia & akhirat..
hanya pada Allah tempat kita bergantung..
setinggi manapun kamu pergi...
jangan lupa perintah Allah..
semoga kamu sentiasa dipelihara olehNya..
semoga kamu berjaya dunia & akhirat..


....HAPPY BIRTHDAY....
..WE LOVE YOU..


**notes:...badan suam2 kuku..kepala pening2 lalat...
angkara makan durian dgn pulut lewat malam tadi...

1 comment:

SURIA AMANDA said...

Happy birthday Nurul...be a good girl..