SENANG CARI

24 August 2012

RAYA KAMI...

salam...
masih beraya ke???

banyak juga blogger yg dah mula meletakkan gambar2 ray dientry masing2...seronok tengok.meriah.macam2 kaler ada.
bagi keluarga kami,tahun ni tak banyak gambar raya diambil.tak tau apasal...malas nak snap plk.kamera tak tinggal tapi terbiar ja dalam kereta.rasanya nak kena beli kamera compact semula..boleh letak dalam handbag saja.kamera besar tu guna untuk event2 tertentu ja.

perjalanan aidilfitri kami tahun ini....
menjelang aidilfitri...
sibuk shopping last minute..cari baju.awal tu macam takdak mood nak beli.hari jumaat & sabtu baru kelam kabut.
malamnya masak serunding ayam.ketupat tempah ja...tak rajin nak buat (tak pandai sangat pun).kuih raya...beli sikit.nabila pun ada dapat sumbangan masa bulan puasa.dapat kuih raya beberapa jenis.maka guna yg itu sajalah.
SU keluar dgn kawannya kutip duit jual daging (tolong member ja)...sampai pukul 4 pagi baru balik rumah...depa siap pi beraya dulu awal pagi tu...amboi!!!....

aidilfitri pertama...
kewajipan seperti tahun2 yg lepas...selesai segala urusan di rumah,kami menziarahi pusara arwah abah (bapa SU) & arwah ibu budak berdua ni.kemudian ke rumah mak sedara bebudak ni...dapat makan nasi.elok sangat la sebab dah tengah hari & perut pun dah lapar.
teruskan beraya hingga ke malam...balik juga ke rumah untuk berehat sekejap & menunaikan kewajipan.
malam tu terjah PARKSON sekali lagi....SU nak cari t shirt tambahan.dah sampai situ teringat plk nk beli baju nabila satu lagi....orang dah nak tutup kedai so main capai ja..nasib baik muat...ngam2 ja pun.

aidilfitri ke 2...
balik Jitra jumpa my sis....ziarah kubur my parents...
nak jumpa bapa sedara tapi depa semua dah keluar beraya.maka kami meneroka ke tempat lain...rumah sedara & kawan2.
jelajah sampai Perlis.....dalam perjalanan balik singgah rumah kawan kat Jitra...pukul 11 malam kat situ...lepak2 sampai terlelap (!!??)...
sampai rumah dah lepas pukul 2 pagi....terus zzzzzzzzzz.....

aidilfitri ke 3...
baru nak terima tetamu...
kawan dari KL datang...kemudian dari penang...
lepak sekejap kat rumah,terus ke rumah kawan2 yg lain..hala selatan kedah pula...oleh kerana mula bergerak sebelah petang maka berakhir ziarah pun menjelang malam juga.tapi tak la selewat hari ke 2..

aidilfitri ke 4...
masuk kerja la.....


2 comments:

Daddy Ziyyad said...

raya 1st shopping kat Parkson lagi...he he he..

saya hari ni baru start keja..

ieda said...

DZ..
ingatkan kami ja..rupanya ada org lain juga dgn baju kurung malam2 buta kat parkson tu...hehehe