SENANG CARI

24 November 2011

PILIH SEKOLAH MACAM BUDAK GENIUS GAYANYA...

salam..

dah minggu terakhir November...sebulan lagi,pastu 2012..
tengah dalam dilema ni....tahun depan nak hantar nabila sekolah kat mana.tahun depan dia dah 6 tahun.PDK still boleh tapi macam tak cukup mencabar.ada sekolah baru dekat dgn rumah ni.rasanya tahun depan ambik student kot.baru2 ni sembang dgn cikgu nabila.katanya kena pi kat PPD daftar pastu ada test utk tgk sama ada layak ke tak budak ni masuk sekolah tu (sekolah rendah vokasional pendidikan khas).tapi test tu lambat lagi...bulan Mac @ April. cumanya depa prefer budak yg diapers free & boleh jaga diri sendiri....kalau nak sampai tahap tu mau kena tunggu setahun dua lagi.

kat sekolah rendah sebelah sekolah kakaknya pun ada kelas khas.cuma jauh sikit dari rumah.kata cikgu yang mengajar kat situ,kalau macam nabila dah boleh hantar kat sekolah tu.nak kena pi sembang dgn guru besarnya la nampak gayanya.

nabila ni bukan tak pandai ke toilet sendiri tapi banyak songeh & ikut angin.kadang2 bangun pagi sendiri2 dia ja londeh semua..pampers masuk dalam tong sampah pastu mandi (@ main air).hari dia tak mau,nak bukak baju pun jadi tak pandai.ada jugak sekali sekala saya tak mau bagi dia pakai pampers tapi dia nak pakai juga.siap pi buka almari & ambik sendiri....abis tu cemana????bila la nak diapers free.

bab makan...dah berselera semula.tembam gedebab macam asal dah.susu pun kemain lagi.sekarang saya bagi dia dugro yang baru...rasa buah tu.pulun jugak nampak gayanya.

latest....2 weeks ago.
masa kenduri mak ngah.


7 comments:

Pnut said...

wowww seksiiiiisssss

ieda said...

acik sapinat tergoda dak????hehehe

Fadhilah Maarif said...

wow! kalah model nie.. tergoda I....hehe..

SURIA AMANDA said...

amboiii..cekci eh nabila..

Daddy Ziyyad said...

Susah kan nak pilih sekolah utk kanak kanak istimewa macam Nabila....Semoga akak pilih yg terbaik buat dia..dan maybe boleh buat entri tentang pemilihan sekolah khas ni...ada ramai ibubapa yg tak aware tentang hal ini...kesian anak anak yg jadi mangsa

Imaan09 said...

eh jangan..memang genius ni..lain orang lain kelebihannya,walau siapa pun dia.. best of luck sis..betul kata daddy ziyyad, mungkin boleh kongsi..

ieda said...

fadhilah..
awwww!!!!....hehehe

SA..
ni kira ok jugak la....ada gak baju.biasanya topless.

DZ..
trying for the best...kat Kedah ni lagi susah nak cari compare to big city like KL.nak buat sekolah sendiri tak mampu..hihi

imaan09.
insyaAllah..