SENANG CARI

25 November 2011

POT PET

salam Jumaat....
moga mendapat berkat penghulu hari.

pantai timur dah mula dilanda banjir..dah ada yang terkorban juga...takziah buat ahli keluarga mereka.kat sebelah utara ni dah jadi musim panas pulak.pagi2 panas terik.sebelah petang mendung sikit tapi dah kurang hujan.yang bestnya angin bertiup kuat.rasa macam kat tepi pantai pulak.pagi2 rasa best sangat lepak2 depan rumah sebab depan tu padang mainan.angin bergerak tanpa halangan.tapi kena pi kerja...takleh lepak lama2.esok Sabtu bolehla makan angin depan rumah.

plannya nak duduk seharian kat rumah esok sebab pagi SU nak ke Penang...ada treasure hunt anjuran BSN.tak taulah pukul berapa dia balik ( kalau dah jumpa kawan jgn harap la nak balik awai kannnn...).tapi tengah hari esok kena bawa nabila pi kat Cinta Sayang...ada program apa ntah.khabarnya ada YB nak bagi sumbangan utk anak2 istimewa ni.satg baru nak confirm dgn cikgu dia.makanya plan nak melepak sehari terpaksalah dibatalkan.harap2 program tu sat ja...
petang boleh tanam pokok lagi....tapi tak stim sgt tanam pokok time ni...panas.kena rajin siram.

esok jugak birthday Nurul....tak tau nak buat apa..tak plan apa pun lagi.maybe bawa makan kat luar sebelah malam sekali dgn abahnya.

ahad ada 4 kenduri (wahhhh!!!)....
kat penang,kat taman,kat kampung sebelah taman ni & kat kampung arwah ibu bebudak ni....
tapi saya kerja...so boleh pi satu ja kot masa lunch break.cuti awal muharram saya tolak ke krismas sebab time tu nak pi jalan2.kebetulan krismas pun ahad jugak.sendiri tokey,sendiri kuli kan...makanya cuti tu kita ubah2 sesuka hatilah kan....

****hari ni pepagi lagi ada orang mai minta MC sebab nak pi makan kenduri....apakah????****



2 comments:

DrSinga said...

bagi je se-das kat ' orang mai minta MC sebab nak pi makan kenduri' tu '

ieda said...

DrSinga..
hehehe...nasib dia baik sebab senapang tadak peluru gi.