SENANG CARI

25 October 2011

SUBUR & SIHAT

salam..
ingat entry kat bawah ttg pokok melur saya yang kena pangkas?
pagi tadi sebelum pergi kerja saya jenguk2 batang yg tinggal tu.
alhamdulillah....ada tunas.

moga terus membesar tanpa gangguan selepas ni.


sedikit cerita tentang nabila.
sekarang dah tak boleh panggil bambam sebab dah tak tembam.kakaknya ejek..."nabila kurus".
sejak lepas demam hari tu dia dah kurang susu.sehari nak habis sebotol pun susah.suruh minum dalam cawan pun tak mau jugak.
bila kurang susu berat badan pun turun.mujur juga selera ke benda lain tak terjejas.

ni gambar pagi tadi masa nak pergi sekolah.
macam biasa sembang2 dulu...entah apa dia kata wallahualam.
babai abah ikut tingkap....abah sakit kaki.takleh keluar. 

baju lama pun nampak ok lagi
mulut herot2 tu sebab tengah menyanyi.dia ingat saya rakam...beria pulun menyanyi.
gila nanyi budak ni sekarang..



***ahad minggu depan ada pemeriksaan gigi untuk anak2 istimewa ni...cemanalah agaknya nabila punya reaksi...jgn dia yg jadi doktor gigi udah ler..

5 comments:

~ yus ~ said...

dah kurang tembam dah nabila...

anak2 yus pun demam sekejap je mula nampak susut, dahlah mmg kurus kecik semua..huhu

ibu dia juga yg tembam...(yuslah tu)

Ummi Alisya said...

lamanya tak drop by kat sini! memang nampak kurus sikit nabila, tapi masih menten cun dan sure keletah tak surut kan kak... hehe! nasib baik selera makan masih ade erk... alhamdulillah...

sekamar rindu said...

salam..


penuh minat nyanyi tu..:)

Fadhilah Maarif said...

dah 'kecik' muka dia...tapi tetap comei....

ieda said...

yus..
ayat last tu sama ja dgn akak...hehe


ummi alisya..
keletahnya...mak oiii..tak terlayan.


sekamar rindu..
ada video dia nyanyi tapi panjang2 belaka...tak pandai plk nak load.

fadhilah..
kat muka yg nampak sgt bezanya tu.tapi bila dukung pun rasa taklah terbeban sgt..hihi...almaklum umie dia kecik ja.