SENANG CARI

24 October 2011

THE LONGEST SO FAR

salam..

hari ni saya remove IUCD (intrauterine contraceptive device) yang dah 19 tahun terpasang kat dalam rahim...
tersuspen sekejap sebab lama sangat..biasanya 3 tahun ja.paling lama 5 tahun.

scan dulu...nampak.

speculum examination...ada benang.

removed.....mujur senang.
bleeding sikit.tak pa lah...expected since patient dah menopause.
alhamdulillah.


iucd en google.
biasanya kita guna yg melengkung tu (atas).


7 comments:

Aku Ibu Muda said...

baca entry ni teriba rasa ngiluuu sesangat kat tutt

tak de efek ke lama2 kat dlm tu?

A.I said...

mak aii...lamanya!

Daddy Ziyyad said...

mak aiiii...

19 tahun!!

Dah menopos pun...ekekekeke

Bicara hati ibu aisya said...

HAH??lama giler.xde effect ke kak?

Kak, lupa lak nak ucap terima kasih.Lama dah dapat FM tu.CANTIK.Saya suka sangat.Terima kasih ye kak.

ieda said...

wani..
alhamdulillah utk akak ni takdak problem..biasanya kalau lama2 takut infection atau termasuk ke dalam...susah nak keluarkan.

AI...
akak punya reaction was..."hah??...(dgn mata sedikit terbeliak)...awat lama sgt?"

DZ..
sib baik tak melekat..

ina..
sama2..sorry lambat.
utk patient ni alhamdulillah tak der efek apa2.

kakyong said...

uish takutnya dengar... mujur x dak infection apa2 kan..

Kujie said...

dulu pakai , setahun je...buka
nak beranak lagi
walau lahirkan anak sebelum tu dgn pembedahan.