SENANG CARI

06 October 2011

PANDANGAN BARU

salam..

tengah pening pala...berbinau bijik mata mengadjust pandangan.
lunch break tadi pi ambik spek baru.this time buat bifocal..heheh....what does that means?
dah lama tak pakai spek since nabila patahkan yg lama tu sebelum puasa hari tu lagi.untuk yg bifocal,ni first time pakai.
maka jadilah jalan semua tinggi rendah.tiles pun sekejap nampak elok sekejap nampak bengkok...sementara mata nak get use dgn spek ni.
moga cepat2lah dia pick up view baru.
apa pun untuk driving automatically lebih selesa la.dah cerah.

contoh bifocal lense (google ja).
tapi saya punya dia buat cemana ntah.tak nampak beza pun.nampak macam guna satu lense saja.
 

4 comments:

NB KARA said...

Akak ada buat banyak cermin mata bifocal, satu letak kat dapur, satu ruang tamu, satu dalam bilik, satu dalam beg tapi bila nak pakai semua tak ada..ha ha ha..

ieda said...

kak yati...
kena buat satu lagi....gantung kat leher..hihi

MutiaraBiru@Ibu3A said...

kak ieda,

mak saya pun guna bifocal.. stail skrg ni memang nampak mcm cermin mata biasa jer.. x perasan pun bifocal..

saya rasa mcm kena buat bifocal jugak lah.. sbbnya bila nak masukkan benang dlm jarum, kena tanggal spek & kecikkan mata betul2.. kalo tak memang x masuk2 lah benang.. hehehe..

ieda said...

ibu3A..
sah dah kena buat bifocal...hehe...welcome to the group.