SENANG CARI

12 June 2011

AWALNYA!!!!

salam.
hari ni yot the bambam bangun sangat awal...sejarah tercipta untuk diri dia.
my sis ada kat rumah sekarang ni & spt biasa depa mmg bangun awal.budak kecik ni plk agaknya dah terjaga pastu nampak dapur cerah terus ja keluar bilik pi lepak dgn my sis.kebetulan plk tombol pintu rumah ni rendah sikit.so dia boleh capai senang2 ja.rumah lama dia boleh sentuh tapi takleh nak pusing.
saya keluar bilik around 6.30 nak kejut along tgk2 dia dah tercongok atas katil dok sembang dgn mak ngahnya....siap senyum2 gatai lagi bila nampak saya.tapi elok gak dia bangun awai sb dia kena sekolah hari ni.taklah susah payah nak kena kejut lg.
kalau tiap2 hari mcm ni pun tak pa...kan yot?
perkembangan terkini nabila ...
dah pandai uk uk kat toilet.
tapi bila nak uk uk dia cakap...'mi...cin...cin...' tangan tunjuk punggung.
mula2 ingatkan dia nak kencing.kdg2 ingatkan dia saja mengelat buat helah nak main air.bila bawa ke toilet rupanya dia membuang...dua kali mcm tu maknanya betullah...'cin' is uk uk..

moga cepatlah dapat free of diapers.....

suka tengok gambar ni...muka bersih baru lepas mandi
(bukan gambar terkini)

3 comments:

::Hanyll:: said...

makin dewasa makin pandai berdikari.anak2 ni memang xboleh dimanjakan sgt.nt bergantung pada parents je susah nk hidup sndiri.

Bicara hati ibu aisya said...

Alololo...cekcilah nabila.hihihi.

ieda said...

hanyll..
walaupun nabila ni special dia tetap dilayan spt anak2 yg lain...sama rat.

ayu..
jangan tergoda tau...hihi