SENANG CARI

13 April 2011

HARI BIASA YANG TAK BERAPA NAK BIASA

salam...
hari yg meletihkan.
pengasuh nabila demam & sakit satu badan.malam td masa g ambik nabila nampak dia dah selsema.jangkit dari nabila kot.so hari ni takleh hantar budak kecik ni...kena jaga sendiri.
makanya biar ja dia kat sekolah sampai dekat pukul 1 pm baru g ambik coz saya break pk 1.nampak ja muka ngantuk tapi bila sampai ofis abahnya bukan main meloncat lg.nak bg mandi pun payah.kita jerit suruh duduk diam2 dia boleh gelak2...ish!!!..

dah siap mandi berbaju semua sib baik SU sampai ofis...pass to you dear....I got things to do..kena pi bayar insurans & road tax kelisa.pi kat bank ja.kat bahagian loan kereta...bg depa buat semua.senang kerja.
ada sorang customer renew guna ejen MYEG komplen geran tak update.depa tak print kat bhg bayar road tax terbaru tu...rupanya staff kat bank tu cakap mmg MYEG mcm tu..cepat tp buat kerja tak siap.so customer tu kena pi sendiri kat office MYEG minta depa updatekan geran dia.hah!! satu hal plk.baik buat sendiri.

avanza pun kena renew bulan ni juga....hmmm...kering lagi..yg ni tahun2 lepas saya pass kat toyota ja.depa buat semua..dah siap, pi kat office toyota collect & bayar duit.tahun ni pun macam tu jugak rasanya.malas nak terjah JPJ.

that's all for today...dah ngantuk ni....
harap2 esok pengasuh nabila ok...dahla esok dia tak sekolah.nak kena kepung sehari????huhuhu...tak daya...kalau tak kerja takpa..

4 comments:

Pnut said...

bab nak renew roadtax kereta tu memang la malaih sungguh.. tp saya tak tau urusan semua, sebab semua hubby yang buatkan... dia bagi sapa pun pun saya taktau, tau balik dia lekat hat baru...
uhuksss

ieda said...

pnut..
saya suka ambik tau benda2 gini & suka buat sendiri.tapi bab lekat roadtax kat cermin tu mmg kena bg dia buat sb dia cerewet...sengetlah.salah tempatlah.tak smoothlah...semua ada.

=sz= said...

ooo kena cop renew kat geran tu ke kak?

slalu buat pki mYEG tp tak p cop pun..muehehe...err..kena saman tak? kuikui

ieda said...

sz..
kat bhg belakang geran tu kan ada bhg utk update data terkini bila kita bayar road tax.kalau takdak ni as if kita tak bayarlah kot sb org yg kat bank tu cakap takleh pi update kat JPJ sb JPJ takdak nombor siri MYEG tu. kalau nak bawa kereta cross border mmg tak lepas.nak jual pun payah la.so kena pi ofis MYEG tu jugak utk update.