SENANG CARI

23 March 2011

MELAYAN SUNGGUH....

salam.
apasal semua org suka tengok cerita P Ramlee esp budak2 kecik?
budak2 ni tak lahir lg pun masa zaman P Ramlee tapi boleh melangut khusyuk bila dia buat lawak kat TV.kalau tengok cerita @ drama zaman la ni sat ja depa dah bangun buat kerja lain.
ada aura daya penarik gamaknya seniman agung Malaysia ni.
kat rumah saya semua suka cerita P Ramlee.
termasuklah si kenit bambam ni.

tengok....melangut sungguh
(pemandangan kain baju berlonggok atas kerusi
adalah normal di rumah saya...
hanya akan clear pada hari cuti)
sampai cawan air pun kepit celah kaki ja.
dari duduk kat lantai ubah naik kat kerusi pun tak pandang ke lain.
tapi bila part lagu dia bising.dia suka tengok part bercakap2.faham gamaknya.

ni tengah tengok cerita P Ramlee kat TV2 hari Isnin malam...
yg ada tikar terbang tu.

saya pun minat gak tapi taklah fanatik sgt sebab dah baaaanyak kali tengok.

p/s:pas ni boleh cari CD P Ramlee...
time nak masak boleh pasang bg nabila tengok...confirm aman kat dapur.


12 comments:

mummy_ayu said...

my hubby fanatik jugak la dgn citer2 p. ramlie nie..ayu..suka gak, tapi tak la fanatik sgt..sbb lawak2 dia memang sgt2 lawak..
sama la kak..ayu pun weekends baru leh settle lipat baju semua..

Wahidah said...

alahai kusyuknya si cerdik sorang ne..:)


wah new header la..nice one la sista..:)

Bicara hati ibu aisya said...

Alololo...kusyuk betul nabila ngadap citer p.ramlee.
betul2 faham nih.

Yana@Noni said...

Iiisssh Nabila..siap bersila panggung lagi yer...mmg kusyuk tul:-)

Daddy Ziyyad said...

Itulah hebatnya P Ramlee kan..
Tengok berulang kali, sampai dah hafal skrip, tetap boleh tertawa..

DrSinga said...

TERNGANGA MULUT!!!!!!!!!
HEHEEEEE....

h4ni3 said...

hehehe
nanti lalat terbang masuk mulut!
tapi tula, kalo citer p.ramlee, tengok 10x pun, still ketawa terbahak2 kan

AshAnas said...

kami pun kalau tgk cite p.ramlee, masih dok gelak2 lagi walaupun dah byk kali tgk...

ieda org kedah ya? kedah kat mana? saya kt jitra...

ieda said...

mummy_ayu....
lawak selamba ja kan...
bab baju...sib baik en suami jenis tak kisah..kalau dia kisah dia kena lipat..hihi

wahidah..
tq...jom la pi krabi hujung thn ni.

ayu..
apa yg dia faham ntah ler..siap gelak2 lagi tuh.

yana..
tunggu iklan baru boleh bergerak.

DZ...
betul tu.tak macam cerita la ni..tgk sekali ja dah cukup.

DRS...
ralit.bila dia perasan org perhati, dia gelak2 sambil tutup mulut...mcm org gatai.

h4ni3..
malam takdak lalat..hehehe

ashanas..
uit....akak kt SP tp selalu gak balik Jitra..kamu jitra kat mana?

Azma said...

hihi..mmg khusyuk betul tu..

anak2 saya pun camtu kak. Kat astro kan ada citer P.Ramlee selalu, saya plak suka tgk AXN, kdg2 bergaduh ngan anak berebut siaran..haha.. teruk kan mak diaorg ni.. :D

Yasmin Nabilah.. said...

hehe..comel jerk dia dok bersila siap fokus tgk tv..geram lak ina tgk budak nabila bam bam nih..

ieda said...

azma..
sb tu kt rumah saya ada TV asing utk kami dlm bilik...tapi kdg2 abahnya guna kuasa veto jgla.

ina..
janganla nak suruh masuk tidur time tu...mmg kita kena marah jawabnya.